Μόνο με... πρόσκληση στο Σύνταγμα - Δείτε live τη στρατιωτική παρέλαση

Σε εξέλιξη είναι εδώ και λίγη ώρα η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στην πλατεία Συντάγματος βρισκονται μόνο πολίτες που έχουν πρόσκληση με τον μεγαλύτερο όγκο των πολιτών που θέλουν να δουν από κοντά τις μονάδες των τριών όπλων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων να παρελαύνουν να βρίσκεται μετά την οδό Βουκουρεστίου επί της οδού Πανεπιστημίου.

Παρόντες,

επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Δημήτρης Καμμένος, ο Μάριος Γεωργιάδης κ.α.

Την ίδια ώρα επί ποδός βρίσκονται 1.500 αστυνομικοί που είναι επιφορτισμένοι με το έργο της περιφρούρησης της παρέλασης.

Οι αστυνομικοί από τις Δυνάμεις Τάξης, την Ασφάλεια, την Τροχαία και τα ΜΑΤ έχουν τοποθετηθεί σε χωρισμένους τομείς και παράλληλα ακτίνες κατά μήκος της διαδρομής παρέλασης και των δρομολογίων των επισήμων.

Αναλόγου μεγέθους κινητοποίηση υπάρχει και για αρκετές πόλεις της βορείου Ελλάδας όπως η Θεσσαλονίκη (μαθητική παρέλαση) η Πέλλα, η Κατερίνη, η Βέροια, η Έδεσσα και τα Γιαννιτσά.

Το μεγαλύτερο βάρος στο σχεδιασμό έχει δοθεί από τους επιτελείς στις στις εξέδρες των επισήμων, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να δημιουργούν στην ουσία έναν «κλοιό», προκειμένου να αποφύγουν την πρόκληση επεισοδίων που θα «αμαυρώσουν» τις παρελάσεις.

Ένα μεγάλο μέρος της προετοιμασίας αναλώθηκε από την ασφάλεια και στο σκανάρισμα των social media, όπως εξάλλου είχε αποκαλύψει η Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή τις προληπτικές προσαγωγές στα Γιαννιτσά πριν από ομιλία του Φώτη Κουβέλη. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα καλέσματα και οι πρωτοβουλίες που έχουν «πλημμυρίσει» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα