Μιλώντας για αποτυχίες!



Του Κώστα Τσαούση

Είναι σημαντικό εν τέλει να πηγαίνεις κόντρα στη συνήθεια – ακόμη και την συνήθεια μιας οργανωμένης εκδήλωσης όπως το Open Coffee.

Κάτι τέτοιο, εντελώς ασυνήθιστο για τα ήθη και τα έθιμα του Open Coffee επιχειρείται στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 2 Μαΐου. Στο φιλόξενο χώρο του OK!Thess

4 Θεσσαλονικείς θα βρεθούν ενώπιον του ακροατηρίου για να αφηγηθούν τις αποτυχίες τους. Από ανάρτηση του Δημήτρη Κουρτέση στο fb διαβάζω και μαθαίνω: Την Πέμπτη 2 Μαϊου, στο OKThess, με τους φίλους Nick Papanotas, Ilias Pantelakis και Georgios Gatos, μοιραζόμαστε παθήματα και μαθήματα από startups που ξεκινήσαμε και (έκπληξη;) δεν εξελίχθηκαν όπως περιμέναμε!

Αυτό θα είναι το 76ο Open Coffee Thessaloniki meetup. Αν σε ενδιαφέρει η επιχειρηματικότητα με τα όμορφα και τα άσχημα της, έλα να γνωριστούμε και να μεγαλώσουμε την παρέα».

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά. Στην ανακοίνωση της συνάντησης διαβάζουμε: «Το Open Coffee παραδοσιακά φιλοξενεί ομιλίες από νέες και ταχεία αναπτυσσόμενες εταιρείες τεχνολογίας σε διαφορετικά στάδια της ζωής τους.
Στις 2 Μαΐου 2019 βλέπουμε την εξέλιξη τεσσάρων startups που συζητήθηκαν αρκετά στο παρελθόν.

Συζητάμε με πρώην founders για lessons learned απο την πορεία των εταιρειών που οδήγησε σε pivots, exits ή ακόμα και την απόφαση τερματισμού λειτουργίας. Θα ακούσουμε από πρώτο χέρι τα σημεία σταθμούς της ιστορίας τους, τι λειτούργησε και τι όχι, καθώς και πως κατέληξε η κάθε περίπτωση.

Σύντομες παρουσιάσεις:

Ηλίας Παντελάκης (ex Dealingers)
Νίκος Παπανώτας (ex Socialwhale / Instabuck)
Δημήτρης Κουρτέσης (ex Goodvidio)
Γιώργος Γάτος (ex Incrediblue)
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό».

Σήμερα, και οι 4 έχουν βρει τον δρόμο τους – άλλοι ως επιτυχημένοι επιχειρηματίες, άλλοι ως managers και άλλοι ως επενδυτές και σύμβουλοι start-up σε πολύ αρχικό στάδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα