Μικρή άνοδος στην Ευρώπη - «Βουτιά» 36% για Capita

Ελαφρώς ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τη δημοσιοποίηση νέων οικονομικών στοιχείων και εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα άνοδο 0,25%, με τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό πρόσημο.

Nωρίτερα, ο FTSE100 -0,05%, o DAX +0,39%, o CAC40 +0,29%, o FTSE MIB +0,29%, o IBEX35 +0,41%.

Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφουν οι μετοχές του κλάδου των ΜΜΕ με άνοδο 1% λόγω αρκετών

αναβαθμίσεων που λαμβάνουν χώρα. Η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι αναβάθμισε τη σύσταση γαι τη μετοχή της Telenet σε «equal weight» απο «underweight». Ο βελγικός μιντιακός όμιλος σημείωσε άνοδο 2,5% αμέσως μετά το άνοιγμα.

Σε μεμονωμένες μετοχές, η βρετανική Capita υποχώρησε σημαντικά, καθώς ο όμιλος προχώρησε σε μείωση των προβλέψεών του για τα κέρδη για ακόμα μια φορά.

Δύο εβδομάδες μετά την κατάρρευση της Carillion λόγω χρεών, η Capita ανακοίνωσε ότι πρέπει να κάνει αναδιάρθρωση μετά τη μείωση των προβλέψεών της γοα τα κέρδη του 2018 κατά 30% ή στα 120 εκατ. στερλίνες. Η μετοχή έκανε βουτιά 36%.

Η Santander ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 1,54 δισ. ευρώ για το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου, σημειώνοντας πτώση 4% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας ωστόσο τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν κέρδη 1,46 δισ.

Όσο για την ελβετική ιδιωτική τράπεζα Julius Baer ανακοίνωσε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη τα 806 εκατ. ελβετικών φράγκων, καταγράφοντας άνοδο 14% το 2017.

Αργότερα σήμερα αναμένονται και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Ευρωζώνης, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον πλησιάζει τον στόχο κοντά στο 2% που έχει θέσει η ΕΚΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα