Άνοδος στην Ασία – Έκτη ημέρα απωλειών για τον Nikkei

Αντέστρεψαν τις απώλειες που σημείωναν νωρίτερα οι ασιατικές αγορές, που στην πλειοψηφία τους έκλεισαν με άνοδο, παρά το αρνητικό lead από τη Wall Street.

Με πτώση έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Ο βασικός δείκτης Nikkei μειώθηκε κατά 0,83% για να κλείσει στις 23.098,29 μονάδες. Ο διευρυμένος δείκτης Topix σημείωσε πτώση 1,15% στις 1.836,71 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε άνοδο 0,98%, χάρη στα κέρδη που σημείωσαν οι μετοχές τεχνολογίας. Άλμα

5,42% για τη μετοχή της Samsung Electronic, η οποία ανακοίνωσε διάσπαση μετοχών 50:1, εξαιτίας της άποψης ότι μια υψηλή τιμή μετοχής αποτελεί εμπόδιο για δυνητικούς επενδυτές», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Νωρίτερα η Samsung είχε ανακοινώσει κέρδη ρεκόρ για το δ' τρίμηνο, σε συμφωνάι με τις προβλέψεις. Συγκεκριμένα, τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 64,3% σε σχέση με έναν χρόνο πριν, και διαμορφώθηκαν στα 15,2 τρισ. γουόν ή 14,15 δισ. δολ.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 με άνοδο 0,23%. πτώση κατέγραψαν όμως οι μετοχές ενέργειας και πρώτων υλών. Ανοδος 0,2% γαι τον δεικτοβαρή κλάδο των χρηματοοικονομικών.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng με άνοδο 0,97%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite με κέρδη 0,17% ενώ ο Shenzhen composite σημείωσε απώλειες 0,8%.
Στα μάκρο της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας επεκτάθηκε λιγότερο του αναμενόμενου τον Ιανουάριο. Ο μεταποιητικός PMI ανήλθε 51,3, έναντι πρόβλεψης του Reuters για 51,5.

Οι αγορές στη Μαλαισία παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα