Μικρές μεταβολές στην Ευρώπη – Άλμα 24% για την Austria Microsystems

Μικρές μεταβολές σημειώνει ο Stoxx 600 τις πρώτες πρωινές ώρες, με τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες να βρίσκονται σε μεικτά πρόσημα, με το ενδιαφέρον των επενδυτών σε νέα εταιρικά αποτελέσματα και οικονομικά στοιχεία που δημοσιοποιούνται σήμερα.

Ο FTSE100 +0,10% , o DAX +0,01%, o CAC40 -0,02%, o FTSE MIB +0,12%, o IBEX35 -0,41%

Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφονται σήμερα στις μετοχές τεχνολογίας, με άνοδο 0,7%. Ο κλάδος έλαβε σημαντική ώθηση από

τη μετοχή της Austria Microsystems που κατέγραψε άνοδο 24% λόγω της αύξησης των εσόδων της. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα έσοδα για το 2017 σχεδόν διπλασιάστηκαν λόγω ισχυρής ζήτησης για τους αισθητήρες της από πελάτες που κατασκευάζουν smartphones, όπως η Apple.

Άνοδος και για τη μετοχή της Dialog Semiconductor μετά τα νέα για αύξηση των εσόδων της. Η μετοχή σημείωσε άνοδο 6%.
Στο μεταξύ, η Getinge ανακοίνωσε κέρδη δ' τριμήνου τα οποία ήταν πολύ κατώτερα των εκτιμήσεων της αγοράς. Ο σουηδικός όμιλος ιατρικής τεχνολογίας προέβλεψε ελαφρά άνοδο στις οργανικές πωλήσεις το 2018. Ωστόσο η μετοχή σημείωσε πτώση άνω του 8%, λόγω των κερδών που ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων.

Στην αγορά εμπορευμάτων, οι τιμές του πετρελαίου βρέθηκαν σήμερα κοντά σε υψηλά πολλών ετών. Το αργό διεθνούς προέλευσης τύπου μπρεντ διαπραγματεύτηκε στα 70,41 δολ/βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,2%, ενώ το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο 0,3% στα 66,34 δολάρια το βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα