Ο Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ απελευθερώθηκε, οι επιχειρήσεις του απογειώθηκαν

Ο ίδιος είναι εκτός φυλακής, είναι έξω, και οι μετοχές της Kingdom Holding Co., η οποία ανήκει στον πρίγκηπα Alwaleed bin Talal επέστρεψαν στο σημείο όπου βρισκόταν πριν ξεκινήσει στην Σαουδική Αραβία η καταστολή της διαφθοράς πέρυσι.

Η μετοχή της Kingdom Holding Co αυξήθηκε κατά 7,6% κι έφτασε τα 10,8 riyals στο άνοιγμα της χρηματαγοράς του Ριάντ, υπερβαίνοντας το επίπεδο που διαπραγματεύονταν πριν η Σαουδική Αραβία σοκάρει τους επενδυτές, με τη σύλληψη δεκάδων κορυφαίων επιχειρηματιών και του πρίγκιπα

τον Νοέμβριο. Ο πρίγκιπας Alwaleed bin Talal κατέχει το 95% της Kingdom Holding, η οποία κατέχει συμμετοχές σε αρκετές εταιρείες, από τη Citigroup Inc. έως το Twitter Inc.

Ο δισεκατομμυριούχος έφθασε σε συμφωνία με τις αρχές και επέστρεψε στο σπίτι του το Σάββατο αφού πέρασε πάνω από δύο μήνες σε καθεστώς κράτησης στο Ritz-Carlton στο Ριάντ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η επιχείρηση επενδύσεων λέγεται ότι πώλησε το μερίδιό της στο Four Seasons Hotel της Βηρυτού για περίπου 100 εκατομμύρια έως 115 εκατομμύρια δολάρια συμπεριλαμβανομένου του χρέους.

Οι μετοχές έχουν αυξηθεί κατά 33% από την πτώση τους σε χαμηλά επίπεδα το 2011, σε σύγκριση με κέρδη 8,9% που καταγράφουν στον δείκτη Tadawul All Share Index.

Keywords
Τυχαία Θέματα