Επιχειρηματίας, μια πολύ ανθυγιεινή εργασία, στη Ρωσία

Τον περασμένο χρόνο, τα ΜΜΕ της Μόσχας ανέφεραν ότι ένας ένοπλος είχε πάρει ομήρους σε ένα εργοστάσιο που παρήγαγε καραμέλες στη ρωσική πρωτεύουσα και σκότωσε έναν φύλακα. Ο φερόμενος ως σκοπευτής αποδείχθηκε ότι ήταν ο πρώην ιδιοκτήτης του εργοστασίου, που εξακολουθούσε τον αγώνα για να ανακτήσει τον έλεγχο της μονάδας. Είπε στο ρωσικό Business FM πριν από τη σύλληψή του ότι αντιστέκεται σε μια επιδρομή που οργανώθηκε από φορείς επιβολής του νόμου για να του πάρουν την επιχείρηση.

Στο δικαστήριο είπε ότι είχε σκοτώσει τον φρουρό ευρισκόμενος σε αυτοάμυνα. Βρίσκεται τώρα σε προφυλάκιση ή (φυλάκιση πριν τη δίκη) εν αναμονή των αποτελεσμάτων της σχετικής έρευνας.

Οι αξιώσεις του, "κτύπησαν μια χορδή" στη Ρωσία, όπου αναρίθμητοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, διευθυντές εταιρειών, δικηγόροι και άλλοι επαγγελματίες έχουν περάσει χρόνια κράτησης και έχασαν τα περιουσιακά τους στοιχεία, την υγεία τους ή ακόμα και τη ζωή τους στο πλαίσιο μιας εκτεταμένης αντίληψης για την υπερβολική δράση της εισαγγελίας.

Κάποιος πέρασε ένα χρόνο στη φυλακή κατηγορούμενος για κλοπή της πνευματικής ιδιοκτησίας των... λεοπαρδάλεων, διότι χρησιμοποίησε το σχέδιο του δέρματος τους στην ταπετσαρία επίπλων που παρασκεύαζε. Τελικά έχασε 360.000 δολάρια, από τον τραπεζικό λογαριασμό του, και μαζί με αυτά έχασε και την επιχείρησή του. Ένας άλλος, ένας εργολάβος (ανάδοχος έργου) που ονομάζεται Andrey Kleshchin, μόλις απελευθερώθηκε από το κατ' οίκον περιορισμό ενός έτους, κατά τη διάρκεια του οποίου, του απαγορεύθηκε να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο ή το διαδίκτυο.

"Αλλά το πλέον αφόρητο πράγμα είναι να παρακολουθώ την επιχείρησή μου, την οποία είχα κτίσει όλα αυτά τα χρόνια, να καταστρέφεται", έγραψε ο Kleshchin απαντώντας σε ερωτήσεις που του εγχείρισε ο δικηγόρος του.

Keywords
Τυχαία Θέματα