Μετά τις κυρώσεις της Δύσης, το Κρεμλίνο αντιμετωπίζει μια ανεπιθύμητη αύξηση επιτοκίων

Η κυβέρνηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ξαναστρέφει την προσοχή της στην κεντρική τράπεζα για δεύτερη εβδομάδα καθώς η προοπτική υψηλότερων επιτοκίων δοκιμάζει την υπομονή του Κρεμλίνου.

Τα "καμπανάκια" ξεκίνησαν σύντομα μετά την ανακοίνωση από την διοικήτρια της τράπεζας, Elvira Nabiullina πριν από μία εβδομάδα ότι η πρώτη αύξηση του επιτοκίου μετά από το 2014 θα είναι στην ημερήσια διάταξη

όταν η κεντρική τράπεζα συνεδριάσει στις 14 Σεπτεμβρίου. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους διαμορφωτές πολιτικής να πάρουν μια πιο "ενεργό θέση" σχετικά με το κόστος δανεισμού που εξακολουθεί να είναι υψηλό σε σχέση με τον πληθωρισμό. Ο κορυφαίος οικονομικός συνεργάτης του Κρεμλίνου, Andrey Belousov, δήλωσε στη συνέχεια ότι ενώ έχει εντοπίσει λόγους για αυστηρότερη πολιτική, ένα τέτοιο βήμα θα ήταν «εξαιρετικά ανεπιθύμητο».

Για τους επενδυτές που έχουν πληγεί από την κρίση στην Τουρκία, ακόμη και ένα απλό σημάδι πολιτικής αβεβαιότητας θα μπορούσε να είναι μια προειδοποιητική ένδειξη, μια «κόκκινη σημαία» καθώς η αναταραχή σαρώνει τις αναδυόμενες αγορές, με το ρούβλι να διασπά τα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας διετίας και την οικονομία υπό πίεση εξ αιτίας των δυτικών κυρώσεων. Στις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Donald Trump έχει επίσης επικρίνει τις πρόσφατες αυξήσεις των επιτοκίων, λέγοντας ότι «δεν είναι ενθουσιασμένος» με τη νομισματική σύσφιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα