Μεικτή εικόνα στην Ευρώπη ενόψει των αποφάσεων της ΕΚΤ

Στάση αναμονής κρατούν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την τελευταία απόφαση για τη νομισματική πολιτική από την ΕΚΤ. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 υποχωρούσε κατά 0,05% λίγο πριν ενώ οι περισσότεροι κλάδοι βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος.

Μεικτά πρόσημα εμφανίζουν οι μεγαλύτεροι δείκτες: FTSE100 +0,13%, DAX -0,16%, CAC40 +0,22%, FTSE MIB +0,30%, IBEX35 +0,39%

H απόφαση της ΕΚΤ

για τα επιτόκια αναμένεται στις 14:45 ώρα Ελλάδος, ενώ στις 15:30 ο Μάριο Ντράγκι θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Οι επενδυτές αναμένουν να δουν αν ο επικεφαλής της ΕΚΤ θα δώσει κάποιο σήμα για το πότε προτίθεται η ΕΚΤ να τερματίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων,

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η βρετανική εταιρεία ποτών Diageo ανακοίνωσε αύξηση καθαρών πωλήσεων κατά 1,7% στα 6,5 δισ. στερλινών στα αποτελέσματα εξαμήνου, ενώ τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 2,2 δισ. στερλίνες με άνοδο 6,1%. Η μετοχή κατέγραψε άνοδο 1,3% νωρίτερα.

Η βρετανική τράπεζα Close Brothers Group με μια επικαιροποιημένη ανακοίνωση αναφέρει ότι οι επιδόσεις και των τριών δραστηριοτήτων της ήταν αξιοπρεπής και ξεπέρασαν τους στόχους από τις αρχές της χρήσης. Η μετοχή σημείωσε άνοδο 5%.

Αντίθετα, πτώση 2,8% σημείωσαν οι μετοχές της νορβηγικής τράπεζας Nordea, η οποία ανακοίνωσε ότι το πολύ χαμηλό επίπεδο δραστηριοτήτων στις κεφαλαιαγορές είχαν αρνητική επίπτωση στα τέλη του 2017 ενώ ανακοίνωσε επίσης ότι δεν έμεινε ικανοποιημένη από την ανάπτυξη των κερδών κατά τη διάρκεια του 2017.

Βουτιά άνω του 19% σημείωσε η μετοχή της εταιρείας τροφίμων της Ζυρίχης Aryzta μετά τη μείωση του guidance για τα κέρδη EBITDA του 2018, τα οποία μειώθηκαν κατά το τέλος του β' τριμήνου σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Τέλος η Software AG aανακοίνωσε ότι τα έσοδα δ' τριμήνου έσπασαν το ρεκόρ, με άνοδο 7% στα 268,4 εκατ. ευρώ, ωστόσο η μετοχή της υποχώρησε πάνω απο 3%.
Στα μάκρο της ημέρας ο γερμανικός δείκτης του Ινστιτούτου Ifo για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη ανήλθε σε 117,6 τον Ιανουάριο, σημειώνοντας απροσδόκητη άνοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα