Πτώση στην Ασία – Σε χαμηλό 3ετίας το δολάριο

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικοί δείκτες, ενώ το δολάριο συνεχίζει να υποχωρεί, φθάνοντας σε χαμηλό τριετίας.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei σημείωσε απώλειες 1,13% στις 23.669,49 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους σε πτώση. Στις αρχές τς εβδομάδας ο ιαπωνικός δείκτης είχε βρεθεί σε υψηλά 26 ετών. Οι μεγαλύτερες εξαγωγικές διαπραγματεύτηκαν χαμηλότερα λόγω της ενίσχυσης του γεν έναντι του δολαρίου, ενώ οι πετρελαϊκές ενισχύθηκαν χάρη

στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου σε υψηλά τριετίας.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi με άνοδο 0,95% στις 2.562.23 μονάδες. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα νέα αποτελέσματα εταιρειών, με τη SK Hynixνα ενισχύεται 4,7% μετά την ανακοίνωση λειτουργικών κερδών σε επίπεδα ρεκόρ για το δ' τρίμηνο, καθώς διαμορφώθηκαν σε 4,42 δισ. δολ. Τα ετήσια λειτουργικά κέρδη επίσης σε επίπεδα ρεκόρ της τάξης των 12,9 δισ. δολ.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 με πτώση 0,08% στις 6.050 μονάδες. Ανοδο 2,82% ωστόσο σημείωσαν οι εταιρείες χρυσού καθλως οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου 1,5 έτους, λόγω της πτώσης του δολαρίου.

Στην Κίνα, πιέσεις δέχθηκαν τα χρηματιστήρια της Σανγκάης και της Σενζέν, με τον Shanghai composite να υποχωρεί 0,31% στις 3.548.30 μονάδες και τον Shenzhen composite κατά 0,39%. Απώλειες καταγράφηκαν στις μετοχές των τραπεζών: 0,54% για τη with Industrial and Commercial Bank of China, ενώ απώλειες είχαν και οι μετοχές του τομέα real estate.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng με πτώση 0,77% νωρίτερα, μετά το θετικό κλείσιμο χθες για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση. Από τις αρχές της χρονιάς έχει σημειώσει πάντως άνοδο 9%.

Keywords
Τυχαία Θέματα