Τι θα πει ο Τραμπ στο Νταβός: «Κύριοι, πέσατε έξω»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump πρόκειται να απευθύνει ένα αγαπημένο του μήνυμα προς τις παγκόσμιες ελίτ που μετέχουν στο φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας: Κύριοι, πέσατε έξω.

Πριν από ένα χρόνο, ορισμένοι συμμετέχοντες στην περυσινή συνδιάσκεψη του Νταβός προέβλεπαν ότι η ρητορική του Trump υπέρ του προστατευτισμού, θα οδηγούσε σε υποτονική οικονομική ανάπτυξη και σε μηδαμινά

κέρδη από τη χρηματιστηριακή αγορά. Αυτό, όμως, δεν συνέβη. Και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν πρόκειται να αφήσει αυτό να περάσει απαρατήρητο.

Ο Trump θα φτάσει στη διάσκεψη σήμερα, Πέμπτη, και θα ενσωματωθεί σε μια μεγάλη αντιπροσωπεία αξιωματούχων των ΗΠΑ που είναι ήδη εκεί, όπου αναμένεται να καυχηθεί για τις οικονομικές επιδόσεις των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της προεδρική του θητείας – πτώση της ανεργίας, άνοδος της χρηματιστηριακής αγοράς, ισχυρή ανάπτυξη. Θα επιδιώξει επίσης να πείσει το κοινό του Νταβός σε μια μεγάλη ομιλία που θα απευθύνει την Παρασκευή ότι οι λαϊκιστικές του πολιτικές υπό το σύνθημα "Η Αμερική, πρώτα" μπορούν να συνυπάρχουν με την παγκοσμιοποίηση.

Ο πρόεδρος είπε στο Twitter ότι σχεδιάζει «να πει στον κόσμο πόσο μεγάλη είναι η Αμερική» και ότι «η οικονομία μας είναι τώρα ακμάζουσα και με ό,τι κάνω, μόνο να βελτιωθεί μπορεί».

"Θέλει να γκρεμίσει το μύθο ότι είναι μόνο ένας πρόεδρος της Αμερικής", δήλωσε ο Anthony Scaramucci, ο κεφαλαιούχος που ήταν για σύντομο χρονικό διάστημα διευθυντής επικοινωνίας του Trump και εξακολουθεί να ενημερώνει ανεπίσημα τον πρόεδρο. "Δεν είναι μόνο αυτό, ο άνθρωπος. Είναι οπαδός της παγκοσμιοποίησης. Έχει δυαδικότητα στην προσωπικότητά του. Είναι εδώ για να διαταράξει την καθεστηκυία τάξη, για την οποία (διατάραξη) κάνει μια πολύ καλή δουλειά".

Keywords
Τυχαία Θέματα