Μεικτή εικόνα στην Ασία – Αμετάβλητα τo επιτόκιo (cash rate) από την RBA

Με μεικτές τάσεις κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές με τα περισσότερα χρηματιστήρια εκτός του Τόκιο να ανοίγουν και πάλι με πτώση μετά τη χθεσινή αργία.

Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε το βασικός της επιτόκιο αμετάβλητο στο ιστορικό χαμηλό του 1,5%, όπως είχαν προβλέψει και οι αναλυτές. Εξάλλου ο κεντρικός τραπεζίτης, Philip Lowe, έχει τονίσει πως το θέμα των επιτοκίων θα εξαρτηθεί από τη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας και την επίτευξη του στόχου

για τον πληθωρισμό. Παράλληλα, ανέφερε στην ανακοίνωσή του πως οι συνθήκες στην αγορά κατοικίας ποικίλλουν από περιοχή σε περιοχή.

Στο ταμπλό, ο δείκτης ASX με πτώση 0,26% με τον δείκτη για τα χρηματοοικονομικά να υποχωρεί 1,01%.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,68%, ο Topix σημείωσε άνοδο 0,73%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai Composite σημείωσε πτώση 0,23%%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με άνοδο 0,21%%, ενώ κέρδη 0,82% σημειώνει ο Kospi.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι τράπεζες.

Ο όμιλος Australia and New Zealand Banking Group (ANZ) ανακοίνωσε κέρδη α' εξαμήνου 2017., τα οποία αυξήθηκαν 23% στα 3,41 δισ. δολ. Αυστραλίας.

Η μετοχή σημείωσε πτώση 2,22%. Πτώση και για τις άλλες μεγάλες τράπεζες της Αυστραλίας:
η Commonwealth Bank υποχώρησε 0,94%, η Westpac κατά 1,27% και η National Australia Bank κατά 0,54%.

Στα μάκρο της ημέρας, η εργοστασιακή δραστηριότητα στην Κίνα αναπτύχθηκε με βραδύτερο ρυθμό τον Απρίλιο, με τον σχετικό δείκτη (ιδιωτικό) να διαμορφώνεται σε χαμηλό επταμήνου. Ο δείκτης Caixin μεταποίησης, υποχώρησε στις 50,3 μονάδες τον Απρίλιο από τις 51,2 μονάδες το Μάρτιο, σύμφωνα με ανακοίνωση των Caixin Media και Markit.

Στην αγορά πετρελαίου, οι τιμές υποχώρησαν με το αμερικανικό αργό να σημειώνει απώλειες 0,41% στα 48,64 δολ/βαρέλι. Ο δείκτης του μπρεντ είχε πτώση 0,29% στα 51,37 δολ/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα