Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη – Πτώση 3,5% στην Tesco

Μεικτή είναι η εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους σε νέα εταιρικά αποτελέσματα και οικονομικά στοιχεία. Πριν από λόγο ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την πορεία της γερμανικής οικονομίας, σύμφωνα με τα οποία σημειώθηκε ανάπτυξη 2,2% το 2017, έναντι εκτίμησης για 2,3%, ενώ καταγράφηκε πλεόνασμα – ρεκόρ της τάξης του 1,2% του ΑΕΠ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 με οριακή πτώση 0,04% λίγα λεπτά πριν τις 11:00.

Νωρίτερα, η εικόνα

στους μεγαλύτερους δείκτες είχε ως εξής: FTSE100 +0,01%, DAX -0,10%, CAC40 +0,04%, FTSE MIB +0,37%, IBEX35 +0,03%

Οι μετοχές του τομέα λιανικής σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες με πτώση 0,6%, λόγω των εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται σήμερα. Ισχυρές απώλειες 3,5% στη μετοχή της Tesco, καθώς ο βρετανικός όμιλος ανακοίνωσε κατώτερες των προβλέψεων συγκρίσιμες πωλήσεις κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Όπως ανακοίνωσε ο Νο1 όμιλος λιανικής στη Βρετανία, η αύξηση στις πωλήσεις νωπών προϊόντων αντισταθμίστηκε από τη χαμηλότερη ζήτηση για τα γενικά αγαθά.

Αντιθέτως, σε νέο επίπεδο ρεκόρ βρέθηκε η μετοχή της Hexagon, μετά την απαλλαγή της από νορβηγικό δικαστήριο για υπόθεση χειραγώγησης συναλλαγών. Η μετοχή έκανε άλμα 5,6% αμέσως μετά το άνοιγμα.

Πτώση πάνω από 8% κατέγραψε η μετοχή της Pandora μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι αναμένει πτώση στα περιθώρια κέρδους τα επόμενα έτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα