«Σεισμική» μείωση των νέων θέσεων εργασίας στο Σίτι λόγω Brexit

Οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας στη χρηματοοικονομική βιομηχανία του Λονδίνου περιορίστηκαν κατά 52% το Δεκέμβριο, ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων τριών ετών, σύμφωνα με έρευνα.

Η εταιρεία προσλήψεων Morgan McKinley απέδωσε την πτώση εν μέρει στην εορταστική περίοδο και δήλωσε ότι τα ευρήματά της αποδίδονται στην "Brexodus" από την πόλη, που είναι σε εκκρεμότητα

- ιδιαίτερα δεδομένου ότι υπήρξε επίσης μείωση κατά 37% των θέσεων εργασίας από έτος σε έτος.

"Τον Δεκέμβριο, η πόλη κινείται σε ρυθμούς διακοπών και δεν προσλαμβάνει, οπότε αναμένεται πτώση", δήλωσε ο Διευθυντής Επιχειρήσεων Hakan Enver στην έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. "Αλλά μια τέτοια «σεισμική» πτώση είναι ανησυχητική".

Η Morgan McKinley ανέφερε την απογοήτευση των επιχειρήσεων για την έλλειψη προόδου όσον αφορά τη πρόοδο μιας συμφωνίας διαζυγίου μεταξύ Βρετανίας κι Ευρώπης (Brexit) και είπε ότι χάθηκαν πολλές καλές ειδήσεις - όπως η αύξηση του αριθμού των θεωρήσεων (visa) ειδικευμένου εργατικού δυναμικού - . Η Goldman Sachs Group Inc., η Deutsche Bank AG και η Bank of America Corp. λέγεται ότι μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους μακριά από το Λονδίνο υπέρ άλλων πόλεων όπως η Φρανκφούρτη και το Παρίσι σε περίπτωση ναυαγίου των διαπραγματεύσεων αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα