Jean-Paul Agon: «Είμαι γεννημένος για τη L' Oreal»

Για τον Jean-Paul Agon, το 2018 θα είναι ένα έτος ορόσημο. Όχι μόνο σηματοδοτεί τη 12η χρονιά του στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου L'Oreal, αλλά και την 40ή επέτειό του που εργάζεται σε αυτόν το μεγάλο όμιλο καλλυντικών.

Ακόμη και μετά από τέσσερις δεκαετίες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μπορεί ακόμα να θυμάται την πρώτη του μέρα "πολύ καλά", λέγοντας στο CNBC ότι γνώριζε σχεδόν αμέσως ότι η εταιρεία ήταν η κατάλληλη

για αυτόν - και συνεχίζει να είναι μέχρι σήμερα.

"Το μεγάλο πράγμα είναι ότι αμέσως αισθάνθηκα σα στο σπίτι μου, σε αυτή την εταιρεία, μετά από μερικές εβδομάδες, λίγους μήνες, ένιωσα ότι αυτή η εταιρεία ήταν πραγματικά φτιαγμένη για μένα, ή εγώ ήμουν φτιαγμένος για αυτή την εταιρεία", δήλωσε ο Agon στο "CNBC Conversation".

"Δεν υπήρξα ποτέ απογοητευμένος, ήταν πάντα ένα συναρπαστικό ταξίδι. Το πιο ενδιαφέρον, νομίζω, είναι ότι αυτά τα δύο, τρία χρόνια ήταν τα πιο συναρπαστικά από όλα".

"Ο κόσμος αλλάζει τόσο γρήγορα και τόσο πολύ ώστε το έργο της μετατροπής της εταιρείας, ώστε να προσαρμόζεται σε αυτόν τον νέο κόσμο είναι μια εκπληκτική αποστολή, ένα φανταστικό έργο", ανέφερε. "Και πρέπει να πω ότι η εταιρεία έχει αλλάξει περισσότερο τα τελευταία τέσσερα, πέντε χρόνια, από τα 35 χρόνια πριν. Έτσι βρίσκω τη δουλειά μου απολύτως συναρπαστική".

Η L'Oreal ιδρύθηκε το 1909 από έναν χημικό που ονομάζεται Eugene Schueller, για να σχεδιάζει και να κατασκευάζει βαφές μαλλιών. Κινήθηκε γρήγορα προς τα εμπρός μέχρι σήμερα και έχει μετατραπεί σε ένα διεθνή όμιλο με εμπορικά σήματα όπως οι Lancome, Maybelline και Garnier.

Από το 2000, η L'Oreal επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στις αναδυόμενες τεχνολογίες, έχει αποκτήσει σήματα όπως η YSL Beaute και η Urban Decay και έχει προωθήσει βασικά θέματα όπως η αειφόρος ανάπτυξη και η ποικιλομορφία.

Περισσότεροι από 14.000 από τους συνολικά 89.300 εργαζόμενους στην εταιρεία παγκοσμίως, έλαβαν ψηφιακή εκπαίδευση το 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα