Μεικτά πρόσημα στην Ασία - Κέρδη σε Ιαπωνία και Αυστραλία

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τρίτη, με εξαίρεση τις αγορές σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ, καθώς συνεχείς εκροές κεφαλαίων άσκησαν πιέσεις στο επενδυτικό κλίμα.

Ο ιαπωνικός δείκτης έκλεισε με ήπια άνοδο μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ιαπωνίας ότι κρατάει σταθερά τα επιτόκια σε αρνητικό έδαφος και την απόδοση του 10ετούς ιαπωνικού ομολόγου κοντά στο μηδέν.

Με μικρά κέρδη

έκλεισε και ο αυστραλιανός ASX 200 μετά την δημοσίευση των πρακτικών από τη συνεδρίαση της RBA τον Νοέμβριο που έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα είναι συγκρατημένα αισιόδοξη για την πορεία της οικονομίας.

Πτωτικές τάσεις στην Κίνα, τη Νότιο Κορέα και το Χονγκ Κονγκ. Ο δείκτης Hang Seng έχει καταγράψει πτώση 5% τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

«Οι ρευστοποιήσεις συνοδεύτηκαν από εκροές κεφαλαίων καθώς το αμερικανικό δολάριο ενισχύθηκε σε υψηλό δεκαετίας. Η απότομη υποτίμηση του γιουάν επίσης έδωσε ώθηση στις εκροές από την κινεζική αγορά επηρεάζοντας το επενδυτικό κλίμα και στο Χονγκ Κονγκ» σχολιάζει η Margaret Yang, αναλύτρια αγοράς στην CMC Markets.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ανέκτησε τη δυναμική του, με τον δείκτη δολαρίου να ενισχύεται στις 103,41 μονάδες. Το ισχυρότερο αμερικανικό νόμισμα άσκησε πιέσεις στα ασιατικά νομίσματα, ειδικά στο μαλαισιανό ρινγκίτ, το οποίο διαμορφώθηκε στα 4,4775 έναντι του δολαρίου, σε νέο χαμηλό από τον Ιανουάριο του 1998.

Το γεν επίσης υποχώρησε έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 117,86 γεν, μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Το αυστραλιανό δολάριο κινήθηκε στο $0,7252.

Το ευρώ υποχώρησε έναντι του δολαρίου στο 1,0382, μετά την είδηση της επίθεσης στο Βερολίνο που άφησε πίσω της 12 νεκρούς και περίπου 50 τραυματίες.

Η τουρκική λίρα και το ρωσικό ρούβλι υποχώρησαν σε χαμηλό ημέρας έναντι του δολαρίου μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα.

Σήμερα, στις ασιατικές αγορές η ισοτιμία δολαρίου/λίρας κινείται στα 3,5169 ενώ η ισοτιμία δολαρίου/ρουβλίου στα 61,9431.

Στην αγορά πετρελαίου, τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού υποχώρησαν κατά 0,42% στα 51,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent υποχώρησε κατά 0,15% στα 54,84 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα