Nestle: Επενδύσεις 8 εκατ. ευρώ για το 2017- Εκτίμηση για αύξηση τιμής 30% στον καφέ

Επενδύσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ θα υλοποιήσει το 2017 η Nestle Ελλάς, σε συνέχεια των επενδύσεων ύψους 10 εκατ. ευρώ, που υλοποίησε η εταιρεία το 2016.

Μεγάλο μέρος αυτών των επενδύσεων και συγκεκριμένα τα 8,5 εκατ. ευρώ, αφορούν τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου παραγωγής καφέ στα Οινόφυτα.

Η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη των προϊόντων

της σε μία αγορά που συνολικά κινείται πτωτικά, ενώ είναι ανοιχτή σε ευκαιρίες που τυχόν προκύψουν, χωρίς ωστόσο αυτή τη στιγμή να υπάρχει κάποια νέα επένδυση –εξαγορά στο σχεδιασμό της. Παράλληλα με ενδιαφέρον παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αλυσίδα Μαρινόπουλος, όπου έχει σημαντικό άνοιγμα, αλλά διαχειρίσιμο, για το μέγεθός της.

Περαιτέρω, σημαντικές αναμένεται να είναι επιπτώσεις από την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στον καφέ από 1ης Ιανουαρίου, καθώς η εξέλιξη αυτή αναμένεται να οδηγήσει σε ανατιμήσεις στο ράφι της τάξης του 20%-30%.

Όπως ανέφεραν χθες στελέχη της εταιρείας σε εκπροσώπους του Τύπου, το 2016 υπήρξε σημαντική χρονιά για τη Nestlé Ελλάς, καθώς εφέτος συμπληρώθηκαν 150 χρόνια από την ίδρυση του ομίλου. Τον Οκτώβριο ξεκίνησε η λειτουργία της νέας εταιρείας, Froneri Παγωτά Ελλάς, που αποτελεί κοινοπραξία της Nestle με την βρετανική R&R και στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος του παγωτού. Νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο, ο όμιλος εγκαινίασε μία ακόμη Nespresso Boutique, αυτή τη φορά στη Γλυφάδα.

Πρόσφατα, η εταιρεία παρουσίασε τα αποτελέσματα της τριετούς δέσμευσής της στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας “Nestlé Needs YOUth”, η οποία υλοποιήθηκε με επιτυχία, καθώς για την πρώτη τριετία ο στόχος για την χώρα μας υπερκαλύφθηκε. Επιπλέον, η Ελλάδα ανανέωσε τη δέσμευσή της με 450 νέες ευκαιρίες απασχόλησης (300 προσλήψεις και 150 ευκαιρίες κατάρτισης και μαθητείας) για το διάστημα 2017-2020. Επιπλέον, η εταιρεία προσέφερε συμβουλευτική καριέρας για 3.000 νέους ενώ, μέσα από το πρόγραμμα «Μπορούμε Εδώ» του Nescafé παρείχε εκπαίδευση με πιστοποίηση σε 400 νέους σε τομείς που έχουν ζήτηση στην Ελλάδα.

Επίσης, η Nestlé Ελλάς συνέχισε και το 2016 να στηρίζει τις οικογένειες που έχουν ανάγκη, προσφέροντας συνολικά 300.000 γεύματα βρεφικών τροφών για παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως και 3 ετών σε Δήμους και Περιφέρειες της χώρας μας. Επιπλέον, μοίρασε 200.000 μερίδες παιδικά δημητριακά Nesquik σε 14 Ιδρύματα, 60.000 παγωτά στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και την «Κιβωτό του Κόσμου» στη Χίο ενώ, συνέχισε τη σταθερή υποστήριξη οικογενειών χαμηλού εισοδήματος με προσφορά τροφίμων, η αγοραστική αξία των οποίων ξεπέρασε συνολικά τα τελευταία τρία χρόνια τα 2 εκατ. ευρώ.

Δίνοντας έμφαση στην διατροφική εκπαίδευση, με την πρωτοβουλία «Παιδιά Όλο Υγεία» η Nestlé Ελλάς έχει αγγίξει από το 2009 μέχρι σήμερα 110.000 μαθητές, ενώ μέσα από ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα και το Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού, του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή που πραγματοποιείται τα τελευταία 7 χρόνια στο εργοστάσιο στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, έχει στοχεύσει στην ευαισθητοποίηση 60.000 παιδιών για τη σημασία του νερού για τον ανθρώπινο οργανισμό και την πλανήτη. Τέλος, συνεχίζοντας το πρόγραμμα δωρεάς φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών που είχε ξεκινήσει το 2013, προσέφερε ακόμα 120 ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 300 ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε 65 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, με ιδιαίτερη θέση να κατέχουν τα σχολεία των περιοχών όπου εδρεύουν τα εργοστάσια της εταιρείας.

ΠΗΓΗ: foodbusiness.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα