Κοντά σε συμβιβασμό για τα ενυπόθηκα η Credit Suisse

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης φέρεται να έχει ζητήσει πάνω από 5 δισ. δολάρια - Η εταιρεία είναι βέβαιη ότι θα φτάσει σε συμβιβασμό για χαμηλότερο ποσό, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters

Ορατή είναι η πιθανότητα να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Credit Suisse και των αμερικανικών αρχών ακόμα και εντός της εβδομάδας για την υπόθεση χειραγώγησης

ενυπόθηκων δανείων πριν την κρίση του 2008, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας φέρεται σίγουρη ότι θα μπορέσει να υπάρξει συμβιβασμός για την καταβολή ποσού μικρότερου των 5 έως 7 δισ. δολαρίων που έχει ζητήσει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, χωρίς όμως να διευκρινίζεται πότε κατατέθηκε το αίτημα. Ο CEO, Tidjane Thiam, είχε συνάντηση με τη Γενική Εισαγγελέα των ΗΠΑ, Loretta Lynch, την περασμένη εβδομάδα.

Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει μετατοπίσει το κέντρο βάρους των ερευνών σε ευρωπαϊκές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η γερμανική Deutsche Bank, καθώς ολοκληρώνει έναν μακροχρόνιο κύκλο εξέτασης της Wall Street που θεωρείται υπόλογη για τη δημιουργία και την πώληση μη εξασφαλισμένων ενυπόθηκων τίτλων κατά τη διάρκεια της κρίσης. Η κυβέρνηση έχει εισπράξει περί τα 46 δισ. δολ. από την επιβολή προστίμων σε έξι χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ.

Πάντως, όπως σημειώνει το Bloomberg, ένας συμβιβασμός μεγάλης κλίμακας θα μπορούσε να περιπλέξει την επιχείρηση αναμόρφωσης της τράπεζας με έδρα τη Ζυρίχη. Ήδη αποχωρεί από την επενδυτική τραπεζική, προχωρά σε περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας φέτος σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο, ώστε να απελευθερώσει κεφάλαια και να επικεντρωθεί στο κομμάτι της διαχείρισης πλούτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα