Με «βαριά» ατζέντα επαφών ο Κοτζιάς στη Νέα Υόρκη

Πληθώρα διμερών επαφών και συναντήσεων θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών στο περιθώριο της 73ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη.

Στο επίκεντρο των επαφών του υπουργού Εξωτερικών θα βρεθούν θέματα περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος με την αρχή να γίνεται σήμερα το βράδυ, σε δείπνο εργασίας που θα παρατεθεί με επίκεντρο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στην εκδήλωση

του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 25/9 όπως και στη συνάντηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ, ενώ θα δώσει το παρών και στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τον ρόλο της εκπαίδευσης στην καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 26/9.

Παράλληλα θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων και επαφών με ξένους ομολόγους του, όπως με τους υπουργούς Εξωτερικών της Αλβανίας, του Λιβάνου, της Ιορδανίας, των ΗΑΕ, της Παλαιστίνης, του Περού, του Αζερμπαϊτζάν, του Μαρόκου και του Καζακστάν, ενώ θα έχει επαφές και με εκπροσώπους διεθνών και περιφερειακών οργανισμών, καθώς και με εκπροσώπους κυπριακών και εβραϊκών οργανώσεων.

Στο πρόγραμμα συναντήσεων του κ. Κοτζιά περιλαμβάνονται, επίσης, η τετραμερής συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδος-Βουλγαρίας-Κροατίας-Ρουμανίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Τέλος, την Πέμπτη 27/9 θα γίνει η Υπουργική Συνάντηση των χωρών-μελών του Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών (ACForum), ενώ την ίδια ημέρα ο κ. Κοτζιάς θα έχει συνάντηση και με τον Μάθιου Νίμιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα