Το σχόλιο της Δευτέρας - Επαγγελματικοί λογαριασμοί, η τέλεια δουλειά και μια χούφτα συλλογικές συμβάσεις


Επιμέλεια
Κωνσταντίνος Αντ. Κουλογιάννης
Πτυχιούχος Τ.Ε.Ι.
Λογιστής - Φοροτεχνικός
Μέλος της επιστημονικής ομάδας του Taxheaven

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη και ήδη το καλοκαίρι που πέρασε φαντάζει σαν μια μακρινή ανάμνηση. Είναι τόσα τα γεγονότα τα οποία γεμίζουν την καθημερινότητά μας που μοιάζει ο χρόνος να κυλάει πιο γρήγορα, οι μέρες να διαρκούν λιγότερο και το κοντινό παρελθόν να φαίνεται

μακρινό.

Ορισμένες από εξαγγελίες που ακούστηκαν στην Δ.Ε.Θ. (στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν) φαίνεται ότι θα υλοποιηθούν σύντομα, σύμφωνα με την ενημέρωση που μας έδωσε η κυβέρνηση την εβδομάδα που πέρασε. [ Άμεση νομοθέτηση των μέτρων για τη μείωση εισφορών, ΕΝΦΙΑ και φορολογία εισοδήματος νομικών προσώπων ανέφερε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος]

Μέχρι βέβαια να τα δούμε αυτά στη Βουλή ψηφισμένα, καλύτερα να κρατάμε μικρό καλάθι.

Στο υπ. Οικονομικών έχουν ήδη επεξεργαστεί τα σενάρια για ένα από τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός και δεν είναι άλλο από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. [Μείωση 30% στον ΕΝΦΙΑ για αξία ακίνητης περιουσίας έως 60.000€ το 2019 και 50% για αξία έως 250.000€ το 2020]. Σύμφωνα βέβαια με τα όσα ανέφερε ο Πρωθυπουργός στην Δ.Ε.Θ., τη μείωση αυτή θα την «πληρώσουν» όσοι έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Είπα(ν) : “Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Γι αυτό δεν την βλέπουμε όταν είμαστε στην αρχή ή στο τέλος....„

Ένα από τα μέτρα το οποίο είχε εξαγγελθεί πριν από την ΔΕΘ (αύξηση του κατώτατου μισθού) φαίνεται ότι θα υλοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου του 2019 - [ Κατώτατος μισθός: Κατατέθηκε η τροπολογία για την άμεση έναρξη των διαδικασιών διαμόρφωσής του]. Μέχρι την εφαρμογή του μέτρου θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά σενάρια...
Και μέχρι βέβαια να αναπροσαρμόσουμε τον κατώτατο μισθό στους εργαζόμενους που αμείβονται με αυτόν -γιατί εμείς θα το κάνουμε και αυτό- θα πρέπει σταδιακά να αναπροσαρμόζουμε τις αποδοχές με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις των οποίων την επέκταση έχει ήδη αρχίσει να υπογράφει το Υπ.Εργασίας . Την εβδομάδα που πέρασε υπεγράφη η επέκταση της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, ενώ θυμίζω ότι έχει ήδη υπογραφεί η επέκταση και άλλων συλλογικών συμβάσεων :

- Αριθμ. οικ. 46304/2607/2018 Κήρυξη γενικώς υποχρεωτικής της από 1.6.2017 Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας του Υπαλληλικού Προσωπικού των εργαζομένων στα γραφεία ταξιδιών και τουρισμού όλης της χώρας»

- Αριθμ. οικ. 46306/2608/2018 Κήρυξη γενικώς υποχρεωτικής της από 21.11.2017 Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας του υπαλληλικού προσωπικού των ναυτιλιακών πρακτορείων και ναυτιλιακών επιχειρήσεων όλης της χώρας

- Αριθμ. οικ. 46307/2609/2018 Κήρυξη γενικώς υποχρεωτικής της από 19.4.2018 Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις πρακτορειακές επιχειρήσεις όλης της χώρας που είναι μέλη της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης (Δ.Ν.Ε.)»

- Αριθμ. οικ. 46308/2610/2018 Κήρυξη γενικώς υποχρεωτικής της από 16.3.2016 Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των Τραπεζών Ο.Τ.Ο.Ε. για τα έτη 2016-2018

- Υπογραφή της επέκτασης δύο τοπικών κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Κρήτη

■ ΕΦΚΑ

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές (εμάς δηλαδή) η εκκαθάριση του ΕΦΚΑ για το 2017 σε ό,τι αφορά στην παράλληλη ασφάλιση αναμένεται εντός του Οκτωβρίου. Σε ό,τι αφορά στην εκκαθάριση του 2018 αυτή μάλλον πάει για τους πρώτους μήνες του 2019. Τώρα εάν αυτή θα γίνει πριν τις εκλογές, αυτό δεν το ξέρουν ούτε οι καλά πληροφορημένες πηγές (εμείς δηλαδή).

Η εκκαθάριση της παράλληλης ασφάλισης δεν είναι όμως το μόνο πράγμα που περιμένουμε από τον ΕΦΚΑ. Πολλά είναι αυτά που δεν έχουν ρυθμιστεί ακόμα και τα οποία μπορείτε να τα δείτε στο άρθρο του συναδέλφου Χρ. Κρίγκα. «ΕΦΚΑ... περιμένουμε κάτι;»

Αυτό τον μήνα δεν θα έχουμε παράταση στην εξόφληση των εισφορών των ελ. επαγγελματιών, αφού την περασμένη εβδομάδα αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια πληρωμής εισφορών Αυγούστου 2018 για τους μη μισθωτούς. Η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής είναι η τελευταία εργάσιμη του μήνα, ήτοι η 28η Σεπτεμβρίου.
Την ίδια ημέρα θα πιστωθούν και όσες επιστροφές δεν έχουν γίνει ακόμη και αφορούν ποσά που προκύπτουν από την εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017.
Οι ασφαλισμένοι που δεν έχουν δηλώσει Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού θα πρέπει έως τις 26/09/2018 να τον καταχωρήσουν στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του φορέα.
Εάν δεν το κάνουν, τότε θα πρέπει να περιμένουν τους συμψηφισμούς....


Είπαν : “Καμία πληροφορία δεν πρέπει να θεωρείται ακριβής εάν προηγουμένως δεν έχει διαψευστεί„

■ Συμψηφισμοί

Τι τελευταίες ημέρες έγιναν αρκετοί συμψηφισμοί, οι οποίοι αφορούσαν κυρίως σε επιστροφές φόρου με ΕΝΦΙΑ και υπερεισπράξεις [ΔΗΛΕΔ: 400.000 συμψηφισμοί έγιναν το τελευταίο δεκαήμερο]. Προσοχή, όσοι πήρατε μήνυμα από την ΔΗΛΕΔ, δείτε ξανά την προσωποποιημένη πληροφόρηση στην οποία φαίνονται οι τελικές οφειλές μετά τους συμψηφισμούς.

■ ΦΠΑ

Δεν πέσαμε και από τα σύννεφα μετά την δημοσιοποίηση της τελευταίας έκθεσης της Ευρωπαϊκής επιτροπής σχετικά με το ύψος του ελλείμματος ΦΠΑ στην Ευρωπαϊκή ένωση για το 2016, το οποίο αγγίζει τα 147 δις ευρώ. Κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικαιροποιεί την συγκεκριμένη έκθεση και τα αποτελέσματα είναι λίγο πολύ τα ίδια στην τελευταία πενταετία.
Αρκετές είναι οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει για να μειωθεί το έλλειμμα αυτό (θυμίζω πρόσφατα την αντίστροφη επιβάρυνση σε ότι αφορά τα tablet κ.λπ ηλεκτρονικά είδη), ωστόσο τα τελευταία 2 χρόνια η Ε.Ε. επεξεργάζεται ένα σχέδιο ριζικών αλλαγών στο ΦΠΑ για να αντιμετωπίσει στη βάση του το πρόβλημα αυτό.

Ένα φιλόδοξο μέτρο το οποίο έχουν αρχίσει ορισμένες χώρες να υιοθετούν είναι και αυτό της ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Στην Ιταλία το μέτρο θα ξεκινήσει το 2019 παρά τις αντιδράσεις [ Ιταλία: Απορρίφθηκε το αίτημα των λογιστών για αναβολή του μέτρου της ηλεκτρονικής τιμολόγησης (SdI live reporting)].
Σύντομα και στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σε ό,τι αφορά στο έλλειμμα ΦΠΑ [Έλλειμμα ΦΠΑ - Η Ελλάδα έχασε σχεδόν 6 δις από το ΦΠΑ το 2016 και 27 δις την πενταετία 2012-2016].

Θα έλεγαν : “Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος, είναι όμως αδικία να μην τον πληρώσετε.„

■ Εισφορά στο διαδίκτυο υπέρ ΕΔΟΕΑΠ.

Την εβδομάδα που πέρασε μάθαμε επίσης ότι είναι έτοιμη είναι η εφαρμογή για την υποβολή των καταστάσεων της Ειδικής Εισφοράς Διαδικτύου (ΑΚΕΕΔ) υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ. [Δείτε εδώ σχετικά].

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ, κάθε υπόχρεος στην εισφορά αυτή, θα πρέπει έως 30/9/2018 να υποβάλει και καταβάλει αναδρομικά, στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΔΟΕΑΠ, τις Αναλυτικές Καταστάσεις Ειδικής Εισφοράς Διαδικτύου (ΑΚΕΕΔ) ανά μήνα, για το χρονικό διάστημα από 16/11/2017 έως και 31/8/2018, ΜΟΝΟ στην περίπτωση που υπήρχε σχετική δαπάνη.
Να Θυμίσω ότι οι υπόχρεοι προσδιορίζονται "ξεκάθαρα" στην εγκύκλιο 11/2018.
Όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο σχόλιο η εισφορά αυτή επιβλήθηκε γιατί η λειτουργία του διαδικτύου οφείλεται πρωτίστως στους δημοσιογράφους. Είναι γνωστό επίσης σε όλο τον κόσμο, ότι διαφήμιση χωρίς δημοσιογράφο δεν μπορεί να υπάρξει. Είναι σαν να θες να κάνεις συμβόλαιο χωρίς να πας σε συμβολαιογράφο. Δικαιωματικά λοιπόν ένα μικρό ποσοστό της διαφήμισης πρέπει να καταλήγει στο επικουρικό ταμείο των δημοσιογράφων!.
Να μην ξεχάσω επίσης ότι ήταν μνημονική δέσμευση το συγκεκριμένο μέτρο. Όχι βέβαια του γνωστού μνημονίου που υπογράψαμε με τους δανειστές, αλλά του άλλου, που υπάρχει εδώ και χρόνια μεταξύ των δύο κορυφαίων εξουσιών του κράτους.

Όσο για την καταληκτική ημερομηνία δεν γνωρίζω εάν θα τηρηθεί ή θα έχουμε παράταση, ωστόσο η ΠΟΦΕΕ ζήτησε (και καλά έκανε) παράταση. [ΠΟΦΕΕ - Ειδική εισφορά 2% υπηρεσιών διαφήμισης ή προβολής: Σχετικά με την εγκύκλιο 11/18 του ΕΔΟΕΑΠ και την μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας 30/9/2018].
Τώρα θα μου πείτε τι σχέση έχει η ΠΟΦΕΕ με την εισφορά αυτή; Ειλικρινά δεν ξέρω.

Είπα(ν) : “Η προθεσμία είναι σαν τα τρένα. Μόλις περάσει περιμένεις την επόμενη„


■ Επαγγελματικοί λογαριασμοί.

Η ένωση Ελληνικών τραπεζών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει τα όσα αναφέρονται στην ΚΥΑ 45231/2017, σύμφωνα με την οποία οι δικαιούχοι πληρωμής που ορίζονται στο άρθρο 1 της απόφασης, υποχρεούνται να δηλώνουν ηλεκτρονικά τον ή τους Επαγγελματικό/ούς Λογαριασμό/ούς στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ, εντός μηνός από την έναρξη άσκησης δραστηριότητας που υπάγεται στους επιλέξιμους ΚΑΔ. Για την πρώτη εφαρμογή οι ως άνω υπόχρεοι οφείλουν να συμμορφωθούν εντός τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης. [Δείτε εδώ σχετικά]

Να υπενθυμίσω και εγώ με την σειρά μου ότι, υπόχρεοι σε δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού είναι μόνο όσοι είναι υπόχρεοι σε χρήση POS σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση. Δείτε επίσης το σχετικό άρθρο του κόμβου για να λύσετε τυχόν απορίες σας. [Επαγγελματικοί λογαριασμοί - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε - Οδηγίες για την δήλωση τους (Upd)]

Είπα(ν) : “Πριν να γίνει κάτι απλό, πρέπει πρώτα να είναι περίπλοκο„

■ Νέο νομοσχέδιο με φορολογικές διατάξεις

Ένα ακόμη νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα το οποίο περιέχει ορισμένες φορολογικές διατάξεις. Οι σημαντικότερες είναι :

- H πρόσβαση της Φορολογικής Διοίκησης και εν γένει των φορολογικών αρχών στους μηχανισμούς, τις διαδικασίες, τα έγγραφα και τις πληροφορίες που προβλέπονται στα άρθρα 13, 14 παρ.4, 20, 21 και 30 του ν.4557/2018.

- H άμεση επιστροφή φόρου σε εκκρεμείς, κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου, υποθέσεις ελέγχου επιστροφής φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων ή φόρου προστιθέμενης αξίας φυσικών προσώπων ή νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, εφόσον το συνολικώς αιτηθέν ποσό των εκκρεμών αιτήσεων ανέρχεται μέχρι του ύψους των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ, ανά φορολογία και ανά δικαιούχο.

- H δυνατότητα χορήγησης του προβλεπόμενου, πιστοποιητικού της Φορολογικής Διοίκησης, για μεταβίβαση συγκεκριμένου ακινήτου, με παρακράτηση και απόδοση του συνολικά οφειλόμενου ποσού κύριων και πρόσθετων φόρων και προσαυξήσεων για όλα τα ακίνητα του υπόχρεου.

- Η απαλλαγή από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α, για το έτος 2018, των δικαιωμάτων επί του συνόλου της ακίνητης περιουσίας των θανόντων εξαιτίας των πυρκαγιών που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018.

Δείτε αναλυτικά εδώ το σχετικό άρθρο του κόμβου και εδώ το σχέδιο νόμου και την αιτιολογική έκθεση.

Είπα(ν) : “Μπορεί να μην έχουμε την μία συνταγή για την επιτυχία, έχουμε όμως αρκετές για την αποτυχία.„

⥢⥤

■ Τα λέμε σωστά; Τα γράφουμε σωστά;

Το σωστό είναι Παλιρροΐκός και όχι παλιρροιακός

Το σωστό είναι εξοκέλλω και όχι εξοκείλλω

Το σωστό είναι τίθενται και όχι τίθονται

Το σωστό είναι μέτρον άριστον και όχι παν μέτρον άριστον

Το σωστό είναι υπερ το δέον και όχι υπερ του δέοντος

Το σωστό είναι ανέκαθεν και όχι απ(ο) ανέκαθεν

Το σωστό είναι δυνάμει και όχι εν δυνάμει

Σχετικό και το άρθρο στον κόμβο : ΔΕΝ: Σχετικά με τη γραφή των κειμένων που αναρτώνται στον κόμβο

Εν έτει 1960

Είπαν : “Μην κάνετε στους άλλους αυτό που θα θέλατε να σας κάνουν. Μπορεί να έχετε διαφορετικά γούστα...„


■ Η ιστορία της φορολογίας και της λογιστικής.....

Το χρήμα μπορεί να έχει χρώμα, δεν έχει όμως μυρωδιά... Ο φόρος των ούρων – «Το χρήμα δεν έχει μυρωδιά» («Pecunia non olet»)

Είπαν : “Υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα από το χρήμα. Χρειάζεται όμως πολύ χρήμα για να τα αποκτήσεις...„

⥢⥤

■ Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις

►ΣτΕ 249/2018 Έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα εικονικού τιμολογίου

Ο λήπτης νομοτύπως εκδοθέντος φορολογικού στοιχείου, που αντιστοιχεί σε πραγματοποιηθείσα συναλλαγή και έχει εκδοθεί από φορολογικώς υπαρκτό πρόσωπο, για το οποίο ο λήπτης καλοπίστως υπέλαβε ότι ήταν πράγματι εκείνο που εκπλήρωσε τη συναλλαγή, έχει δικαίωμα έκπτωσης της σχετικής δαπάνης από τα ακαθάριστα έσοδά του. Η δε τυχόν απάτη του φερόμενου εκδότη του φορολογικού αυτού στοιχείου ή η τυχόν συμπαιγνία του με τρίτο πρόσωπο, ούτως ώστε ο φερόμενος εκδότης να εμφανίζεται ως πραγματοποιήσας τη συναλλαγή, αντί του τρίτου, την οποία αγνοεί ο λήπτης, δεν δύναται να αντιταχθεί εκ μέρους της φορολογικής αρχής στον καλόπιστο λήπτη, προκειμένου ο τελευταίος να μην ασκήσει το δικαίωμα έκπτωσης της σχετικής δαπάνης από τα ακαθάριστα έσοδά του, εφόσον η φορολογική αρχή δεν αττοδεικνύει με επαρκή βεβαιότητα τα αντικειμενικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι ο λήπτης, που ασκεί το δικαίωμα έκπτωσης, είχε ή όφειλε να έχει γνώση του γεγονότος ότι η συναλλαγή του με τον εκδότη έγινε στο πλαίσιο απάτης που διέπραξε ο εκδότης ή άλλος επιχειρηματίας σε προηγούμενο στάδιο της αλυσίδας παραδόσεων.

► Άρειος Πάγος 470/2018 Επιβολή συστήματος εκ περιτροπής απασχόλησης - Μορφές εκ περιτροπής εργασίας - Προϋποθέσεις - Πότε θεωρείται βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας η επιβολή της

⥢⥤

Είπα(ν) : “Η δικαιοσύνη είναι τυφλή, διαθέτει όμως όλες τις υπόλοιπες αισθήσεις...„

■ Επισημάνσεις και άλλα ενδιαφέροντα.....

► Ο φορολογικός εκπρόσωπος του κατοίκου αλλοδαπής από την 1/1/2014

► Φορολογικός χειρισμός του κέρδους που προέκυψε κατά την πραγματοποιηθείσα την 5/12/2017 ανταλλαγή των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, στα πλαίσια της αναδιάταξης του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με την υ.α. 1332/2017 - ΣΟΛ ΑΕ

► Εκπρόθεσμη τροποποιητική δήλωση για διόρθωση αριθμού παροχής ρεύματος


►Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις (Ενημερωμένο) Βραχυχρόνιες μισθώσεις - «Μητρώο ακινήτων βραχυχρόνιας διαμονής στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού»

⥢⥤

■ Διάλειμμα



Η ΤΕΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ


Τις περισσότερες φορές έχουμε την εντύπωση ότι οι δουλειές των άλλων είναι πιο εύκολες και πιο ευχάριστες (και πιο καλοπληρωμένες). Οι νοσοκόμες νομίζουν ότι οι γιατροί περνούν καλύτερα οι πωλητές νομίζουν ότι οι διευθυντές πωλήσεων περνούν καλύτερα. Όλοι νομίζουν ότι οι πολιτικοί περνούν καλύτερα. Τελικά, ανακαλύπτουμε ότι δεν υπάρχει η τέλεια δουλειά. Γιατί; Επειδή οι άνθρωποι μας πληρώνουν για να κάνουμε τις δουλειές που δεν μπορούν ή που δεν θέλουν να κάνουν οι ίδιοι. Αν δεν υπήρχαν προβλήματα προς επίλυση, τότε δεν θα υπήρχε και η δουλειά μας.

ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ
Υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για να δίνετε τον καλύτερο εαυτό σας.
Το Σύμπαν τιμωρεί με το δικό του τρόπο την τεμπελιά και την αλαζονεία. Αν δεν καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια, θα διαπιστώσετε ότι πολλά πράγματα θα αρχίσουν να πηγαίνουν στραβά στη ζωή σας - και στη δουλειά σας. Όταν αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις με αδιαφορία και προχειρότητα, τα πάντα αρχίζουν να καταρρέουν. Υπάρχει μια λέξη που περιγράφει την προσπάθειά σας να δίνετε τον καλύτερο εαυτό σας κάθε μέρα. Η λέξη «επαγγελματισμός».

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ;

«Φροντίστε να κάνετε πάντοτε περισσότερα από αυτά για τα οποία πληρώνεστε, και κάποια μέρα θα πληρώνεστε για περισσότερα από όσα κάνετε».
Δυστυχώς, δεν είχε κατανοήσει κάτι πολύ σημαντικό σχετικά με τη ζωή στον εργασιακό χώρο. ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ. ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.

ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ
Μην δίνετε τον καλύτερο εαυτό σας προκειμένου να εντυπωσιάσετε τους άλλους. Δίνετε τον καλύτερο εαυτό σας επειδή μόνο με αυτό τον τρόπο μπορείτε να αντλήσετε ικανοποίηση από τη δουλειά σας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΩ ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΜΟΥ;

Απλοποιήστε τη ζωή σας. Σταματήστε να κάνετε πράγματα από συνήθεια. Ξεφορτωθείτε ορισμένα από τα «σκουπίδια» που έχετε συσσωρεύσει στο καθημερινό σας πρόγραμμα, ώστε να καταφέρετε να δείτε πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Μην ανάψετε την τηλεόραση για ένα μήνα. Παρατηρήστε τι σκέφτεστε, παρατηρήστε τι διαβάζετε.
Ακούστε τον εαυτό σας. Την επόμενη φορά που η φωνούλα μέσα σας λέει «Πόσο μου αρέσει αυτό, πόσο με παθιάζει!», ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ! Επισκεφτείτε τη βιβλιοθήκη και ψάξτε εξονυχιστικά όλα τα ράφια. Τι σας τραβά την προσοχή;
Δοκιμάστε καινούρια πράγματα. Πειραματιστείτε με λαδομπογιές, φυτέψτε τριαντάφυλλα, ξεκινήστε μαθήματα ιταλικών... Δοκιμάστε δέκα πράγματα - τα εννιά από αυτά μπορεί να μη σας ενθουσιάσουν, αλλά το δέκατο μπορεί να σας αποκαλύψει έναν συναρπαστικό, άγνωστο κόσμο. Και αν δεν τα καταφέρετε, δοκιμάστε άλλα δέκα πράγματα.
Για να ανακαλύψετε κάτι, πρέπει να ψάξετε. Αν έχετε χάσει την κατεύθυνση της ζωής σας, είναι μάλλον αδύνατον να τη βρείτε στο συνοικιακό μπαρ μεταξύ του πέμπτου και του έκτου ποτού. Αφήστε τον εαυτό σας να αναπνεύσει, δώστε του το χώρο και το χρόνο που χρειάζεται, προκειμένου να συνειδητοποιήσετε τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς. Κάντε μια εβδομάδα διακοπές στο βουνό ή στη θάλασσα μόνος σας. 0 Αλέξανδρος λέει: «Δεν έχω χρόνο για διακοπές». Θα μπορούσε κάλλιστα να λέει: «Έχω χαθεί - αλλά έχω αργήσει τόσο πολύ, που δεν προλαβαίνω να κοιτάξω τον οδικό χάρτη».
Και το σημαντικότερο: νιώστε άνετα με την ιδέα ότι μπορείτε να κάνετε αυτό που αγαπάτε. Για να κάνετε αυτό που αγαπάτε πραγματικά, θα πρέπει να πιστέψετε ότι είναι εφικτό. Καθώς θα ανακαλύπτετε πώς σας αρέσει να περνάτε το χρόνο σας, θα αρχίσετε να βρίσκετε απαντήσεις στο ερώτημα: «Τι θέλω να κάνω στη ζωή μου;».

ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ
«Πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν για ψάρεμα όλη τους τη ζωή χωρίς να συνειδητοποιούν ότι δεν κυνηγούν τα ψάρια».
Αν εργάζεστε μόνο για να βγάλετε χρήματα, τότε δεν θα γνωρίσετε την ευτυχία - και μάλλον δεν θα αποκτήσετε ποτέ πολλά χρήματα.
Με αυτό τον τρόπο, το Σύμπαν σάς παρακινεί να κάνετε κάτι που αγαπάτε πραγματικά.

Όταν αγαπάτε πραγματικά αυτό που κάνετε, δεν είστε τόσο προσκολλημένος στα χρήματα, κι έτσι πιθανώς κερδίζετε περισσότερα. Τα χρήματα είναι ένα παιχνίδι - κερδίζετε απολαμβάνοντας το παιχνίδι, και όχι ανησυχώντας για τη βαθμολογία.

Μπορεί να εκτιμάτε τα χρήματα, αλλά η προσήλωση σε ένα στόχο είναι πολύ σημαντικότερη υπόθεση. Όποια κι αν είναι η δουλειά σας αυτή την περίοδο, ανταγωνίζεστε τους ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν. Αν δεν αγαπάτε τη δουλειά σας, ο ανταγωνισμός θα σας διαλύσει.

Υπάρχει αρκετός χώρος για εσάς; Πάντοτε υπάρχει χώρος για κάποιον που είναι εξαιρετικός στη δουλειά του. Το ογδόντα τοις εκατό των ανθρώπων είναι πολύ ευγενικοί, αλλά και ελαφρώς μέτριοι. Πόσο συχνά επιβιβάζεστε σε ένα καθαρό ταξί; Πότε ήταν η τελευταία φορά που κατορθώσατε να δείτε το γιατρό σας ακριβώς την ώρα του ραντεβού σας; Πόσο συχνά απολαμβάνετε ικανοποιητική εξυπηρέτηση σε ένα εστιατόριο;

Για να κάνετε αυτό που αγαπάτε, δεν απαιτούνται ατελείωτα χρόνια εκπαίδευσης ή απίστευτα έξοδα. Και συχνά η ανακάλυψη του πραγματικού στόχου σας πραγματοποιείται μέσα από φαινομενικά καταστροφικές καταστάσεις.

ΜΑ ΑΝ ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΒΓΑΖΩ ΤΩΡΑ

Αν κάνετε αυτό που αγαπάτε, είναι πολύ πιθανόν να αποκτήσετε περισσότερα χρήματα μακροπρόθεσμα. Ορισμένες φορές, βέβαια, μπορεί να μη συμβεί κάτι τέτοιο. Ορισμένες φορές, όταν κάνετε αυτό που αγαπάτε, χρειάζεστε λιγότερα χρήματα.
Ας υποθέσουμε ότι είστε πρόεδρος μιας εταιρείας. Έχετε ένα τεράστιο διαμέρισμα, ένα εξοχικό, ακριβά αυτοκίνητα και όλα τα άλλα υλικά αγαθά που έχει κάθε υψηλό στέλεχος. Η πραγματική αγάπη σας, όμως, είναι τα άλογα. Θα θέλατε να εκτρέφετε άλογα και να παραδίδετε μαθήματα ιππασίας, αλλά σκέφτεστε: «Πρέπει να κρατήσω τη δουλειά μου για να διατηρήσω όλα αυτά τα αγαθά!».
Όταν γίνετε δάσκαλος ιππασίας, είναι πιθανόν να συνειδητοποιήσετε ότι δεν χρειάζεστε το μεγάλο διαμέρισμα και τα σπορ αυτοκίνητα. Ορισμένες φορές αγοράζουμε ένα σωρό μπιχλιμπίδια για να ξεχάσουμε πόσο μισούμε τη δουλειά μας. Αν ακολουθήσετε την καρδιά σας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ένα σπιτάκι και ένα αυτοκινητάκι είναι υπεραρκετά.

ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ

Η ευτυχία πηγάζει από την ενασχόλησή μας με τα πράγματα που αγαπάμε - και από την υπέρβαση των ορίων μας επειδή το επιλέγουμε, και όχι επειδή πρέπει.

ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΚΑΝΩ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΗΜΟΣ!

Η σανσκριτική λέξη ντάρμα σημαίνει «σκοπός της ζωής». Σύμφωνα με το Νόμο του Ντάρμα, καθένας από εμάς έχει κάποια μοναδικά χαρίσματα και ταλέντα, τα οποία καλείται να ανακαλύψει στη διάρκεια της ζωής του πάνω στη Γη. Όταν εκφράζουμε αυτά τα ταλέντα, νιώθουμε ευτυχισμένοι. Επίσης, σύμφωνα με το νόμο, είναι πολύ πιθανότερο να ανακαλύψουμε αυτά τα χαρίσματα όταν αναρωτιόμαστε «Τι μπορώ να δώσω;», αντί «Τι μπορώ να πάρω;».
Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Όταν μιλά, είναι προφανές ότι αγαπά πολύ περισσότερο τα λογισμικά από τα χρήματα. Ο Έλβις Πρίσλεϊ δεν ξεκίνησε να τραγουδά για να αποκτήσει περιουσία, αλλά για να βγάλει ένα δίσκο. Η απόκτηση περιουσίας δεν αποτελεί στόχο, αλλά επακόλουθο.

ΜΑ ΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΑΛΩΝΕ ΤΙΣ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ;

Παρόλο που η συγκεκριμένη ιδέα μπορεί να μην ενθουσιάζει εσάς προσωπικά, υπάρχουν άνθρωποι που τρελαίνονται να μπαλώνουν τις λακκούβες στους δρόμους! Μακριά από γραφεία και τηλέφωνα, απολαμβάνοντας τον ήλιο και το αεράκι, ακούγοντας λαϊκά... Ακόμα κι αυτή η δουλειά έχει τα πλεονεκτήματά της.
Κάθε άνθρωπος αγαπά διαφορετικά πράγματα. Καθένας από εμάς κινείται προς διαφορετική κατεύθυνση, με διαφορετικό ρυθμό. Αλλά αν κινείσαι προς την κατεύθυνση που θα σε οδηγήσει σε αυτό το οποίο αγαπάς πραγματικά, θα βρεθεί κάποιος που θα αντικαταστήσει το κενό που θα αφήσεις όταν εγκαταλείψεις την πρότερη ασχολία σου.

ΑΝ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ, ΘΑ ΕΧΩ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ;

Όχι! Αποστολή σας στη ζωή δεν είναι η εξάλειψη των προβλημάτων- αποστολή σας είναι η διατήρηση του ενθουσιασμού σας!
Αν έχετε έστω και μία πιθανότητα να γνωρίσετε την ευτυχία και την ευημερία, τότε αυτή κρύβεται στην ενασχόλησή σας με αυτό που αγαπάτε. Η αγάπη είναι ενέργεια. Ό,τι κάνετε με αγάπη, διαποτίζεται από αυτή την «ποιοτική ενέργεια» - και αυτή η ενέργεια είναι πολύ πιθανότερο να μετατραπεί σε ευρώ. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν θα συναντήσετε δυσκολίες, εμπόδια και απογοητεύσεις, ούτε ότι δεν θα χρειαστεί να καταβάλετε προσπάθεια.

Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΖΩΗ, ΑΛΛΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΖΩΗ. ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ, ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

ΠΑΘΟΣ
Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, ο ενθουσιασμός σού παρέχει όάα τα απαραίτητα κίνητρα. Όταν είσαι παθιασμένος, δεν χρειάζεται να σε κινητοποιήσει κανείς.
Αν ανοίξετε «το εστιατόριο των ονείρων σας» και δεν πατάει το πόδι του ούτε ένας πελάτης, συνεχίστε να πειραματίζεστε με νέες συνταγές, ιδέες και τοποθεσίες, μέχρις ότου αρχίσει να επικρατεί συνωστισμός στο μαγαζί. Αν δεν προλάβετε να φτάσετε σε αυτό το σημείο επειδή έχετε ξεμείνει από λεφτά, μεταδώστε τον ενθουσιασμό και το πάθος σας σε κάποιον που έχει περισσότερα χρήματα από εσάς - και αποκτήστε ένα συνέταιρο. Θα συναντήσετε δυσκολίες, θα γνωρίσετε απογοητεύσεις -και αρκετούς σεφ-, αλλά βαθιά μέσα σας θα ξέρετε ότι βρίσκεστε στο σωστό δρόμο. Φυσικά, θα χρειαστείτε επιμονή και αποφασιστικότητα, αλλά το πάθος σας θα είναι η κινητήρια δύναμή σας.
Η όρεξη για ζωή πηγάζει από την αίσθηση ότι έχουμε στόχους. Οφείλετε στον εαυτό σας και στους άλλους να ασχοληθείτε με αυτό που αγαπάτε. Υπάρχουν ήδη αρκετοί άοσμοι, άχρωμοι και άγευστοι άνθρωποι σε αυτό τον κόσμο, που αργοσβήνουν χωρίς να έχουν πάρει ποτέ φωτιά από το πάθος.
Κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι η διαδρομή θα είναι εύκολη αν ακολουθήσετε το όνειρό σας. Αντίθετα, το πιθανότερο είναι ότι η ζωή θα σας φέρει αντιμέτωπους με περισσότερες προκλήσεις - όμως, με αυτό τον τρόπο θα ξεκινήσετε το εσωτερικό σας ταξίδι.
Έχετε την ευκαιρία να εξελιχθείτε - να ανακαλύψετε τον πραγματικό σας εαυτό.

ME ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΟΛΛΗΣΕΙ - ΕΙΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΟΧΙ ΔΕΝΤΡΟ!

[Andrew Matthews]

⥢⥤

■ Ελπίδες.. για του δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο.


Δύο σημαντικές αποφάσεις από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις συμβατικές ρήτρες


⥢⥤

Λοιπές Δικαστικές αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν από τον κόμβο την εβδομάδα που πέρασε.

ΣτΕ 547/2018 ΚΒΣ - Στην περίπτωση της παράβασης της έκδοσης εικονικού φορολογικού στοιχείου, η οποία ενέχει υπαίτια συμπεριφορά του επιτηδευματία, η φορολογική αρχή υποχρεούται πριν την επιβολή του προστίμου να παράσχει στον επιτηδευματία τη δυνατότητα ν’ ασκήσει το δικαίωμα προηγούμενης ακρόασης

Άρειος Πάγος 232/2018 Υπερεργασία - Υπερωρία - Αξίωση σε περίπτωση παράνομης υπερωριακής απασχόλησης

Άρειος Πάγος 227/2018 Αρχή εύνοιας υπέρ μισθωτών - Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μίσθωση εργασίας, επίδομα αδείας.Άρειος Πάγος 613/2018 Υπερημερία εργοδότη - Καταχρηστική η άσκηση του δικαιώματος του εργαζομένου να ζητήσει μισθούς υπερημερίαςΆρειος Πάγος 1845/2017 Αποδοχές που περιλαμβάνονται στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα - Εφόσον παρέχονται τακτικά και σταθερά, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η αμοιβή για υπερεργασία και για νόμιμη υπερωριακή απασχόληση, καθώς και οι προσαυξήσεις για την παροχή εργασίας κατά τη νύκτα, τις Κυριακές και τις αργίες Υπόθεση C-41/17 Οδηγία 92/85/ΕΟΚ - Άρθρα 4, 5 και 7 - Προστασία της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων - Γαλουχούσα εργαζομένη - Νυκτερινή εργασία - Εργασία κατά βάρδιες η οποία εκτελείται εν μέρει σε νυκτερινό ωράριο - Αξιολόγηση των κινδύνων της θέσεως εργασίας - Μέτρα πρόληψης - Αμφισβήτηση από την ενδιαφερόμενη εργαζομένη - Οδηγία 2006/54/ΕΚ - Άρθρο 19 - Ίση μεταχείριση - Δυσμενής διάκριση λόγω φύλου - Βάρος αποδείξεωςΓνωμοδότηση Ν.Σ.Κ. 148/2018 Δικαστικός ή εξώδικος συμβιβασμός του ΕΦΚΑ άνω των 40.000 ευρώ. Αρμόδιο όργανο για τον συμβιβασμό. Αρμοδιότητα Τριμελούς Επιτροπής ΝΣΚ

⥢⥤

■ Φορολογικές αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα

►Μη υποχρέωση για υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος - Έκδοση διοικητικών πράξεων βάσει Υπεύθυνης Δήλωσης

Για τα φορολογικά έτη από 2015 και μετά η υπεύθυνη δήλωση περί μη υποχρέωσης υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος εξακολουθεί να ισχύει ως διαδικασία σύμφωνα με την ΔΕΑΦ 1077373 ΕΞ 2015/2.6.2015 εγκύκλιο.

Η απόφαση : ΔΕΑΦ Α 1138225 ΕΞ 2018

►Πώληση αδιάθετων ακινήτων ατομικής επιχείρησης ανέγερσης και πώλησης οικοδομών μετά τη διακοπή των εργασιών της, καθώς και πώληση ακινήτων που είχαν ανεγερθεί με σκοπό την ιδιοχρησιμοποίηση ή ιδιοκατοίκηση

Για πωλήσεις οικοδομών από 1.1.2014 και μετά, οι επιχειρήσεις ανέγερσης και πώλησης οικοδομών, εξάγουν λογιστικό αποτέλεσμα όταν η οικοδομική άδεια έχει εκδοθεί από 1.1.2006 και μετά, ενώ για πωληθέντα ακίνητα με ημερομηνία έκδοσης της άδειας μέχρι 31.12.2005 εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 34 του ν.2238/1994 (σχετ. η ΠΟΛ.1042/16.3.2016 εγκύκλιος)

Η απόφαση : Αριθμ. πρωτ.: ΔΕΑΦ Α 1136043 ΕΞ 2018

►Μη επιβολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης σε δικαστικούς λειτουργούς για τα έτη 2003-2007 - Μέχρι 31-12-2018 η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων

Τα ποσά που έχουν χορηγηθεί τα έτη 2013 και 2014 στους δικαστικούς και αφορούσαν τα έτη 2003-2007 δεν επιβαρύνονται με εισφορά αλληλεγγύης. Οι δικαστικοί, δύνανται να προσέλθουν στις Δ.Ο.Υ., το αργότερο μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2018 και με έγγραφο αίτημά τους να ζητήσουν τη διαγραφή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που υπολογίστηκε πάνω στη πιο πάνω έκτακτη παροχή για τα έτη 2013 και 2014.

Η απόφαση : ΠΟΛ.1175/2018

►Τέλος επιτηδεύματος και φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας: Διευκρινίσεις σχετικά με τη μη επιβολή του τέλους για τα πέντε πρώτα έτη

Οι σχετικές διατάξεις για την εξαίρεση από την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος των Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας υπό τις ρητώς οριζόμενες μορφές ισχύουν από 31.10.2016, ήτοι για φορολογικά έτη 2016 και επόμενα. Η εξαίρεση για το εν λόγω φορολογικό έτος αφορά στο συνολικό ποσό του τέλους επιτηδεύματος χωρίς να γίνεται αναλογική μείωσή του με βάση τους μήνες του φορολογικού έτους 2016 για τους οποίους ήταν σε ισχύ η σχετική διάταξη.

Η απόφαση : ΔΕΑΦ 1136426 ΕΞ 2018

► 17-09-2018 Διευκρινίσεις σχετικά με την παράταση ισχύος αδειών οδήγησης κατόχων που έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74 ετών

Η απόφαση : Αριθμ. πρωτ.: Α3/οικ. 70367/6709/2018


⥢⥤

Λοιπές Ειδήσεις

► Από 1η Οκτωβρίου η εφαρμογή του Εθνικού Ηλεκτρονικού Μητρώου για την κοινοποίηση ιατροτεχνολογικών προϊόντων

ΟΑΕΔ: Εργαστήριο ενεργοποίησης-κινητοποίησης ανέργων στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης

► Υπ. Εργασίας: Αναστολή λειτουργίας επιχείρησης λόγω παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας

► Δασεργάτες: Νέες οδηγίες σχετικά με την Ιδιότητα και την Ταυτότητα Δασεργάτη

► Τα αποτελέσματα του «ΕΡΓΑΝΗ» για τον Αύγουστο - Αρνητικό το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων

Η δουλειά.....

-Τι δουλειά κάνετε ;
-Βοηθάω τον πατέρα μου.
-Και τι δουλειά κάνει ο πατέρας σας;
-Είναι συνταξιούχος..
(Από την ταινία "Μια τρελή τρελή Οικογένεια")

⥢⥤

■ Αρθρογραφία

► Φορολογικό πλαίσιο των ενδοομιλικών συναλλαγών και προτεινόμενες ενέργειες προς τις επιχειρήσεις που έχουν εκκρεμότητες σε αυτό το θέμα

► Τόπος παροχής υπηρεσιών (Μέρος δεύτερο)

⥢⥤


Φορολογικές Υποχρεώσεις

Προσοχή αυτή την εβδομάδα είναι και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των εγκεκριμένων από την Γενική Συνέλευση οικονομικών καταστάσεων των ΑΕ-ΕΠΕ-ΙΚΕ, εφόσον βέβαια η Γενική Συνέλευση έχει συγκληθεί στις 10.9.2018.

Για να δείτε αναλυτικά τι ισχύει διαβάστε το σχετικό άρθρο του κόμβου : Η υποβολή των οικονομικών καταστάσεων στο ΓΕΜΗ για το 2017 - Πλήρης οδηγός

Οι λοιπές υποχρεώσεις της εβδομάδας είναι:

26 Σεπ 2018 Υποβολή ανακεφαλαιωτικού πίνακα ενδοκοινοτικών αποκτήσεων και παραδόσεων αγαθών, καθώς και παροχής και λήψης υπηρεσιών, για συναλλαγές που αφορούν τον προηγούμενο μήνα26 Σεπ 2018 Υποβολή δήλωσης και απόδοσης του ειδικού φόρου πολυτελείας.27 Σεπ 2018 Υποβολή δήλωσης απόδοσης παρακρατούμενων φόρων από μερίσματα, τόκους και δικαιώματα μηνός Ιουλίου27 Σεπ 2018 Υποβολή εντύπου εφαρμογής άρθ. 63 ν.4172/2013, για την απαλλαγή από την παρακράτηση φόρου στα καταβαλλόμενα ενδοομιλικά μερίσματα, καθώς και στους τόκους και δικαιώματα που καταβάλλονται μεταξύ συνδεδεμένων εταιρειών, μηνός Ιουλίου28 Σεπ 2018 Υποβολή στατιστικής δήλωσης Intrastat μηνός Αυγούστου28 Σεπ 2018 Απόδοση από τον δανειοδοτούμενο της εισφοράς επί των χορηγήσεων σε συνάλλαγμα από πιστωτικά ή χρηματοδοτικά ιδρύματα του εξωτερικού, που λήφθηκαν μέσα στον προηγούμενο μήνα 28 Σεπ 2018 Υποβολή περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α. (χρεωστικής - μηδενικής - πιστωτικής) για επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία, μηνός Αυγούστου30 Σεπ 2018 Καταχώρηση στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος30 Σεπ 2018 Καταβολή Ειδικής Εισφοράς Διαδικτύου (2% υπέρ Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.) και υποβολή Αναλυτικής Κατάστασης Ειδικής Εισφοράς Διαδικτύου (Α.Κ.Ε.Ε.Δ.) επί των αμοιβών των υπηρεσιών διαφήμισης ή προβολής ή εν γένει προώθησης πωλήσεων προϊόντων ή διάθεσης υπηρεσιών που τελούνται αποκλειστικά ή κατά κύριο λόγο μέσω διαδικτύου, για την τιμολογημένη δαπάνη του χρονικού διαστήματος από 16.11.2017 έως και 31.8.2018
Καλή συνέχεια.
Keywords
δουλεια, εισφορα αλληλεγγυης, εν λόγω, αντ, καλοκαιρι, ενφια, βουλη, ΔΕΘ, τραπεζες, κρητη, εφκα, εκλογες, ήτοι, ΦΠΑ, δις, tablet, live, ελλαδα, εδοεαπ, ηλεκτρονική, οφείλεται, θες, συγκεκριμένο, μνημονιο, κυα, ααδε, τίθενται, σολ, αφεντικο, ξανα, ταξι, δουλεια, σημαίνει, συνταγη, ζωη, προβληματα, λογια, κβσ, επιδομα, πασχα, νσκ, διευκρινίσεις, ισχύ, ειδήσεις, οαεδ, εργανη, εκκρεμότητες, γεμη, σεπ, κινηση στους δρομους, βιβλια, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, μετρο, Κορμός Χριστουγέννων, αυξηση φπα, φορολογικη δηλωση 2011, αλλαγη ωρας, θεσσαλονικη, δωρο πασχα, παραταση φορολογικων δηλωσεων, διακοπες ρευματος, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, δεη διακοπες ρευματος, διακοπη ρευματος, αξια, εκκαθαριση φορολογικης δηλωσης 2011, τελος ακινητης περιουσιας, εκτακτη εισφορα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, αργιες 2012, οφειλετες δημοσιου, μειωση μισθων, εκλογες 2012, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, βουλευτικές εκλογές 2012, θεμα εκθεσης 2012, βασεις 2012, κοινωνικος τουρισμος, φωτια, αλλαγη ωρας 2012, ογα επιδοματα, τελος του κοσμου, φορολογια 2013, ιταλια εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, εκλογες 2015, αξιολογηση, η ζωη, ξανα, αποτελεσματα, μιλα, ήτοι, ημερομήνια, δωρα χριστουγεννων, συναλλαγμα, χωρες, ηλεκτρονική, αντ, αδεια, ακινητα, αλογα, αρειος παγος, αυτοκινητα, γεμη, γνωση, δωρα, εδοεαπ, εργασια, θαλασσα, ιταλια, κβσ, ονειρο, πλαισιο, προγραμμα, σεφ, τηλεοραση, υπευθυνη δηλωση, υψος, ψαρεμα, ωρα, αγαπη, αδιαφορια, αδικια, αρθρα, αρθρο, ανθρωπος, απιστευτα, αργιες, βαθμολογια, βρειτε, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, γινεται, γιατροι, γραφεια, δασκαλος, διαστημα, δυναμη, δυνατοτητα, δειτε, δηλωση, διευκρινίσεις, δις, διαδικτυο, εγινε, εγγραφα, εγγραφο, ευκαιρια, ευρω, ευτυχια, ειλικρινα, υπαρχει, εκθεση, εκκαθαριση, εκκρεμότητες, ελβετικο φραγκο, εβδομαδα, ενεργεια, ενδιαφεροντα, ενημερωση, ενθουσιασμος, εν λόγω, εν μερει, ενωση ελληνικων τραπεζων, εξυπηρετηση, εξοδα, επε, επιτυχια, ετη, ετος, ευημερια, ζωη, ζωης, ιδεα, ιδεες, ιδια, ηλικια, υπηρεσιες, υπηρχαν, υποθεση, ισχυει, θες, διαφημιση, ιση, κυβερνηση, κυα, λεφτα, λειτουργια, λογια, λογο, μακρια, μηνες, μισθος, μειωση, μικρο, μπορειτε, ξερετε, εξοφληση, παντα, ογδοντα, οφείλεται, παθος, υπογραφη, προβληματα, πωλησεις, ραντεβου, ραφια, σεπ, συγκεκριμένο, συνεχεια, συντομα, σειρα, συνταγη, σολ, συμπαν, σχεδιο, ταυτοτητα, τι ειναι, τίθενται, τοις εκατο, τις κυριακες, τρενα, ισχύ, φαινονται, φυσικα, φορολογικη, φορολογια, φορα, χρημα, χρονος, χρωμα, αφεντικο, αγνωστο, δικαιωμα, δικαιωματα, δουλειες, εφαρμογη, εξοχικο, ελβις, ενωση, ερωτησεις, ετοιμη, γινετε, ηλεκτρονικα, καρδια, μοιαζει, παιχνιδι, πηγες, πληροφοριες, πωληση, σημαίνει, σωρο, σωστο, tablet, ταξιδι, θελω να, θεσεις, υγειας, υλικα, βουνο, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα