Με οικιακές ψηφιακές συσκευές μπαίνει η Amazon «σφήνα» σε Apple και Google

Η Amazon.com Inc., που επηρεάζεται από τον ανταγωνισμό της Apple Inc. με τη Google στον αγώνα για να εξοπλιστούν τα νοικοκυριά με έξυπνες συσκευές, αποκάλυψε μια σειρά από καταναλωτικά gadgets, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού κόμβου για ένα ψηφιακό οικιακό hub της Alexa,

ενός μικρότερου και φθηνότερου ομιλητή Echo και ενός νέου mini Echo με μια οθόνη, που ονομάζεται Spot.

Αν και τα προϊόντα αυτά δεν είναι καίριας σημασίας για την bottom line της Amazon, χρησιμεύουν ως σημαντικοί αγωγοί για τη διάδοση και επέκταση της ψηφιακής βοήθειας της Alexa, που βασίζεται στη φωνή και ενσωματώνεται στις τελευταίες συσκευές. Τα gadgets με οθόνες παρέχουν επίσης μια πλατφόρμα για τους πελάτες να βλέπουν περιεχόμενο όπως οι ταινίες και τα βιβλία από την Amazon Prime, με συμμετοχή μέλους τα 99 δολάρια ετησίως που συμβάλλει στα κέρδη. Ως γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου, η Amazon στοχεύει να δώσει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αγοράζουν αντικείμενα στην ιστοσελίδα της από οποιαδήποτε από τις συσκευές τους και χωρίς τα δικά της smartphones.

Είναι ιδιαίτερα ζωτικής σημασίας για την εταιρεία να συνεχίσει να πιέζει την Alexa, καθώς η Apple και η Alphabet Inc. της Google εμπορεύονται περισσότερες συσκευές με τις δικές τους φωνητικές υπηρεσίες - το Siri της Apple και το Google Assistant. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Apple έκανε το ντεμπούτο της σειράς iPhone 8 και του iPhone X, τα οποία αναμένεται να είναι σε μεγάλη ζήτηση την επόμενη περίοδο. Η Apple έχει επίσης προγραμματίσει να κυκλοφορήσει το ηχείο HomePod τον Δεκέμβριο. Από την πλευρά της, η Google αναμένεται να εμφανίσει ένα μικρότερο Home speaker και ένα ζευγάρι smathphones με αναβαθμισμένα pixel στις 4 Οκτωβρίου.

Η νέα έξυπνη οικιακή συσκευή Amazon, που ονομάζεται Echo Plus, έχει καλύτερο ήχο από την υπάρχουσα εκδοχή, την Echo και κοστίζει $150, κάτω από τα $180 της τωρινής, ανέφερε η εταιρεία σε εκδήλωση την Τετάρτη στα κεντρικά της γραφεία στο Seattle. Διαθέτει επίσης ένα ενσωματωμένο διανομέα που επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν και να ελέγχουν ευκολότερα άλλα εξαρτήματα, όπως φώτα, θερμοστάτες και κλειδαριές.

Keywords
Τυχαία Θέματα