Με ένα άλμα 1% ο χρυσός διαγράφει τις απώλειες

Με μια ισχυρή ανοδική αντίδραση 1%, τροφοδοτούμενη και από την πτώση στα χρηματιστήρια που έστειλε τους επενδυτές στα ασφαλή καταφύγια, ο χρυσός έσβησε τις απώλειες των τελευταίων ημερών, φτάνοντας μια ανάσα από το ψυχολογικό φράγμα των 1.300 δολαρίων.

Σημερινά στοιχεία έδειξαν πως τον Φεβρουάριο του 2019 δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ οι λιγότερες θέσεις εργασίας σε διάστημα 17 μηνών, σε μία ένδειξη που θα μπορούσε να εγείρει φόβους για μια απότομη επιβράδυνση στην αμερικανική οικονομική δραστηριότητα.

Την ίδια ώρα, απογοητευτικά

ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν και για την οικονομία της Κίνας, που ενέτειναν τους φόβους για μια επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Τα αδύναμα οικονομία στοιχεία για τις ΗΠΑ και την Κίνα ήρθαν μόνο λίγες ώρες μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την οικονομία της Ευρωζώνης.

Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 1% ή 13,20 δολ., στα 1.299,30 δολ. ανά ουγγιά.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,3% στις 97,4 μονάδες, ενώ το ευρώ σημείωνε άνοδο 0,4% έναντι του δολαρίου, στο 1,124 δολ.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο χρυσός ενισχύθηκε μόλις κατά 10 σεντς.

Στο επίκεντρο παραμένουν και οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα