Με Louboutin και ροζ σαμπάνιες συζήτησαν για τις... ανισότητες στο Νταβός

Ανάμεσα στις συζητήσεις για τον κίνδυνο του λαϊκισμού και το φαινόμενο «Τραμπ», οι πλούσιοι και ισχυροί του κόσμου το διασκέδασαν με την ψυχή τους στα κλειστά πάρτυ που έγιναν, όπως αυτό της Saudi Aramco που άφησε εποχή - Παρόντες από τη Σακίρα και τον Κλούνεϊ μέχρι την Ανα-Μπεατρίς Μπάρος

Σημεία των καιρών ή ειρωνεία οι πλούσιοι και ισχυροί του κόσμου, που συγκεντρώνονται τέτοιες μέρες -φέτος από τις 17 έως τις 20 Ιανουαρίου- στο διάσημο θέρετρο της Ελβετίας, να μιλάνε για την ανισότητα, τον λαϊκισμό ή την έλλειψη χρημάτων. Ή τον Τραμπ που απειλεί τους πάντες, αλλά και τον ψηφιακό -τέταρτο παγκόσμιο;- πόλεμο ανάμεσα στις υπερδυνάμεις Αμερική και Ρωσία.

Θέματα δηλαδή που δεν ταιριάζουν απόλυτα με τις ροζ σαμπάνιες που ρέουν αφειδώς στα κρυστάλλινα ποτήρια στα πριβέ πάρτυ ή στις κυριλέ συζητήσεις ανάμεσα σε εχέφρονες φιλελεύθερους και γραβατωμένους. Ωστόσο ο κόσμος που καταρρέει και οι πολιτικές ανατροπές που λαμβάνουν χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο ανάγκασαν ακόμα και τους πιο σνομπ προνομιακούς επισκέπτες του Νταβός να μιλήσουν για την ενδεχόμενη αποτυχία του πλούτου να ανταποκριθεί στα σημεία των καιρών. Ακόμα και η Κριστίν Λαγκάρντ, φορώντας ένα πιο ταπεινό παλτό αντί για το αχώριστο πλέον για εκείνη Chanel, παραδέχτηκε ότι «ο λαϊκισμός είναι πλέον φαινόμενο των ημερών. Προσωπικά μιλώντας, γνώρισα ισχυρές αντιδράσεις από διάφορους οικονομολόγους που μου έλεγαν ότι δεν είναι δικό τους θέμα να μιλάνε για την ανισότητα ή τέτοιου είδους θέματα, ενώ τώρα προσπαθούν να προσαρμόσουν την πολιτική τους σε σχέση με αυτά».

Η ίδια, όμως, δεν αποκάλυψε τη στάση που θα κρατήσει το ΔΝΤ απέναντι σε μια σειρά από κράτη που κλυδωνίζονται όπως, μεταξύ άλλων, η Ελλάδα.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, το παρασκήνιο θέλει την ισχυρή κυρία του ΔΝΤ να αρνείται προσωπική συνάντηση στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος την αναζητούσε εναγωνίως αλλά δεν κατάφερε να ανταλλάξει μαζί της ούτε μια κουβέντα - και ίσως ήταν ο μόνος που δεν φαινόταν να τον αγγίζουν λέξεις όπως «ανισότητα». Οι μόνιμοι επισκέπτες του ελβετικού χωριού, πάντως, το οποίο έγινε καταρχάς διάσημο χάρη στο σπουδαίο βιβλίο του Τόμαν Μαν «Μαγικό Βουνό» και κατόπιν χάρη στη συνήθεια των ισχυρών να λύνουν εδώ τα ζητήματά τους και να κλείνουν συμφωνίες, φέτος είχαν παραπάνω λόγους για να εκπλαγούν: Ρώσοι κροίσοι είχαν γεμίσει ασφυχτικά τα μικρά καφέ και ξενοδοχεία ενώ τα ελικόπτερά τους μετέφεραν διαρκώς ψηλές καλλονές και έξτρα αποσκευές. Ειδικοί μπάτλερ κυκλοφορούσαν μαζί τους για να τους μάθουν το άγραφο πρωτόκολλο, ενώ νέα ξενοδοχεία, όπως το «InterContinental», έκαναν πρόσφατα εγκαίνια προκειμένου να ικανοποιήσουν τα παράξενα γούστα των ισχυρών του Βορρά.

Είναι γνωστό επισης ότι στο Νταβός υπάρχουν ειδικοί σύμβουλοι, όπως ο παλιός επαγγελματίας παίκτης του χόκεϊ Ριτς Στρόμπακ, οι οποίοι έχουν αναγάγει τις συμβουλές τους σε πηγή πλούτου, καθώς θεωρείται ο πιο παλιός «σύμβουλος συμπεριφοράς στα μέρη ετούτα». Μάλιστα έχει αποκτήσει δικαιωματικά το ψευδώνυμο «Ultimate Davos» για τις συμβουλές που προσφέρει σε επιχειρηματικά στελέχη, αλλά και σε αρχηγούς κρατών, για την ομαλή «προσγείωσή» τους στο κλειστό κλαμπ των πλουσίων. Σταδιακά δε τα καθήκοντά του φαίνεται να ανελίχθηκαν, και αυτή τη στιγμή διοργανώνει και κορυφαία πάρτυ για διάφορους CEO, με αυτό που οργάνωσε φέτος για λογαριασμό Αραβα ιδιοκτήτη πετρελαϊκής εταιρείας να έχει ήδη γράψει ιστορία - για ένα και μόνο πάρτυ κατέφτασαν τουλάχιστον τρεις DJs και ένα αεροπλάνο γεμάτο προσωπικό και έμπειρους μπάρμεν για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καλεσμένων, οι οποίοι μαζεύτηκαν νωρίς στο piano bar του «Europa Hotel». Πέρυσι ο Στρόμπακ είχε προτιμήσει έναν ιδιωτικό χώρο σε ένα τεράστιο οροφοδιαμέρισμα, αλλά οι γείτονες φρόντισαν να χαλάσουν το πάρτυ καλώντας την Αστυνομία. Η αλήθεια είναι ότι γι’ αυτό τον λόγο τα περισσότερα πάρτυ διοργανώθηκαν σχετικά νωρίς, με αυτό της μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας Saudi Aramco να κλέβει τις εντυπώσεις, αφού όλοι έλεγαν ότι προσέλκυσε τα πιο όμορφα και περίοπτα μοντέλα -οι κακές φήμες λένε κατευθείαν φερμένα από τη Βουλγαρία-, ενώ ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της JP Morgan Ελληνοαμερικανός Τζέιμι Ντάιμον φρόντισε στο δικό του να καλέσει όχι μόνο τον πρώην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά και το υπέροχο μοντέλο από τη Βραζιλία Ανα-Μπεατρίς Μπάρος.


H Σακίρα έκανε παρέμβαση στο Νταβός για τη φιλανθρωπία ως πρέσβειρα της UNICEF. Μαζί της και ο ηθοποιός Φόρεστ Γουίτακερ


Στο Νταβός και ο Τζορτζ Κλούνεϊ με τη σύζυγό του Αμάλ Αλαμουντίν που εμφανίστηκε με vintage chanel


Η Ανα-Μπεατρίς Μπάρος, το διάσημο μοντέλο από τη Βραζιλία που έκανε τον γάμο της πέρυσι στη Μύκονο, έδωσε και αυτή το «παρών» στο φόρουμ του Νταβός, ομορφαίνοντας με την παρουσία της τόσο το πάρτυ της JP Morgan όσο και αυτό της Saudi Aramco

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα