Μαντάς: Ισχυρό μήνυμα για έξοδο από τo πρόγραμμα το κλείσιμο της γ' αξιολόγησης
«Το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης δίνει ένα ισχυρό μήνυμα ότι μπορούμε να βγούμε από το πρόγραμμα το 2018 και πρέπει να επικεντρώσουμε περισσότερο στο τι σημαίνει αυτό για την επόμενη μέρα» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».
Σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα της ολοκλήρωσης
Σχολιάζοντας την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση η αντιπολίτευση, ο κ. Μαντάς παρατήρησε ότι «προσπαθούν να προβάλλουν τα προβλήματα, που προφανώς έχει η χώρα κι από εδώ και πέρα και μέχρι να βγει από τα προγράμματα, δεν λένε όμως τίποτε για την ουσία των πραγμάτων, ότι η χώρα μας οδεύει στην έξοδο από τα προγράμματα, ότι έχει δοθεί εντολή από αυτό το Eurogroup να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη διαμόρφωση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, ότι έχουμε μια στρατηγική και σχέδιο το οποίο βγαίνει για τη χώρα».
Σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς εξήγησε ότι «στην ατζέντα της χώρας και στην ατζέντα κάθε κυβέρνησης είναι το τι ακριβώς θα γίνει με τα λεγόμενα "κόκκινα" δάνεια». «Δεν υπάρχει ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος, εάν το θέμα των "κόκκινων" δανείων δεν μπει σε μια τάξη. Πρέπει, μέσα από συντονισμένες προσπάθειες -και της ΤτΕ και των τραπεζών και της Πολιτείας- να λήξει αυτό το θέμα, πρώτα από όλα με τους κακοπληρωτές, με αυτούς, δηλαδή, που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν και αποφεύγουν να πληρώσουν, διοχετεύοντας όλα τα χρήματά τους στο εξωτερικό [...] Έχουμε ένα πλαίσιο προστασίας της πρώτης λαϊκής κατοικίας, έχουμε πιθανά ζητήματα, που πρέπει να τα δούμε και στην εξέλιξή τους, η κυβέρνηση παρακολουθεί πάρα πολύ στενά όλη αυτή τη διαδικασία κι αν χρειαστεί μπορεί να υπάρχουν συμπληρωματικά μέτρα» συμπλήρωσε.
«Προς το συμφέρον των λαών Ελλάδας και ΠΓΔΜ να δοθεί λύση»
Με αφορμή την προγραμματισμένη συνάντηση, στο Νταβός, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται σε αυτή τη διαδικασία με ένα διπλό πακέτο, αφενός να πάμε σε μια ονομασία σύνθετη -είτε με χρονικό, είτε με γεωγραφικό προσδιορισμό- έναντι όλων και δεύτερον να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε να κατοχυρωθούν και από την πλευρά της γείτονος τέτοιες προϋποθέσεις και να διασφαλιστεί ότι δεν θα εκδηλώνονται αλυτρωτικές και άλλες τάσεις, που είδαμε στο παρελθόν. Η συγκυρία είναι ευνοϊκή, έχουμε μια κυβέρνηση στη γειτονική χώρα, η οποία δείχνει να θέλει λύση, κάτι που είναι προς το συμφέρον και της ευρύτερης περιοχής και των δύο λαών».
«Και η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Ζάεφ», εκτίμησε ο κ. Μαντάς, «θα δώσει νέα στοιχεία, θα δούμε πώς μπορούν να προχωρήσουν τα πράγματα, καθώς είναι μία δύσκολη διαδικασία, που δεν αντιμετωπίζεται παρά μόνο με σύνεση, με γαλήνιο τρόπο και με σύνθεση απόψεων».
Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, επισήμανε πως «χρειάζεται προσοχή των δημοκρατικών δυνάμεων, των δημοκρατικών πολιτών, ώστε να μην ταυτίζονται με ακραία συνθήματα πατριδοκαπηλίας και ακραίου εθνικισμού».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- ΕΒΖ σε τευτλοπαραγωγούς: Έως Παρασκευή η καταβολή οφειλουμένων
- Έσπασε τα «ταμεία» το νέο σούπερ μαρκετ της Amazon
- Έπιασε πάτο η πτώση της ζήτησης στα υγρά καύσιμα
- Vodafone: Σπείρα διαρρηκτών "χτύπησε" σε Κορωπί, Παιανία και Νέα Μάκρη
- Αύξηση των φορέων και υπαλλήλων του Δημοσίου στο διάστημα 2015- 2017
- "Αμερικανοί, Βρετανοί και Γερμανοί εθελοντές πολεμούν κατά των τουρκικών δυνάμεων στην Αφρίν"
- Χάρης Μπρουμίδης: H Vodafone Ελλάδας συνεχίζει τις μεγάλες επενδύσεις
- Κρούσματα καταρροϊκού πυρετού σε Σάμο και Κω
- Ανεμος ανάπτυξης στο λιμάνι του Πειραιά
- Συνταγή ανάπτυξης «έγραψε» η μπισκοτοποιία Βιολάντα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις New Money
- Χάρης Μπρουμίδης: H Vodafone Ελλάδας συνεχίζει τις μεγάλες επενδύσεις
- Intrasoft: Παραδίδει τελωνειακή πλατφόρμα στο Μπενίν
- Καίτη Γαρμπή: Καταδικάστηκε σε 13 μήνες φυλάκιση με αναστολή για χρέη στην εφορία
- LIVE update Νταβός: «Έτοιμες για εμπορικό πόλεμο, οι ΗΠΑ»
- Μαντάς: Ισχυρό μήνυμα για έξοδο από τo πρόγραμμα το κλείσιμο της γ' αξιολόγησης
- Χονγκ Κονγκ: Τελικά η Saudi Aramco θα εισαχθεί στο δικό μας χρηματιστήριο
- Στο ύψος ρεκόρ των 2,5 δισ. τα δάνεια της ΕΤΕπ στην Ελλάδα το 2017
- Πιέσεις στην Ευρώπη με focus σε εταιρικά κέρδη – «Βουτιά» 16% για Suez
- ΧΑ: Πτώση δίχως μεγάλες εντάσεις
- Acer: Βάζει στους υπολογιστές της την φωνητική ψηφιακή βοηθό Amazon Alexa

- Τελευταία Νέα New Money
- Μαντάς: Ισχυρό μήνυμα για έξοδο από τo πρόγραμμα το κλείσιμο της γ' αξιολόγησης
- Στο ύψος ρεκόρ των 2,5 δισ. τα δάνεια της ΕΤΕπ στην Ελλάδα το 2017
- Χονγκ Κονγκ: Τελικά η Saudi Aramco θα εισαχθεί στο δικό μας χρηματιστήριο
- Ντράγκι: Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε για τροποποιήσεις στην προστασία δανειοληπτών
- LIVE update Νταβός: «Έτοιμες για εμπορικό πόλεμο, οι ΗΠΑ»
- Οι ιδιωτικοποιήσεις και οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ
- Μνιούτσιν: Οι ΗΠΑ είναι ανοιχτές για νέες business και επενδύσεις
- Καίτη Γαρμπή: Καταδικάστηκε σε 13 μήνες φυλάκιση με αναστολή για χρέη στην εφορία
- Χάρης Μπρουμίδης: H Vodafone Ελλάδας συνεχίζει τις μεγάλες επενδύσεις
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Vodafone: Σπείρα διαρρηκτών "χτύπησε" σε Κορωπί, Παιανία και Νέα Μάκρη
- Oxfam: Το 82% του παγκόσμιου πλούτου ανήκει στο πλουσιότερο 1% του κόσμου
- Newsletter_2018-01-24
- Αντιμέτωπος με πλειστηριασμό ένας στους επτά «κόκκινους» δανειολήπτες
- Ντράγκι: 'Πανελλαδικά' πλειστηριασμοί και αλλαγές στο ν. Κατσέλη
- Χειροπέδες σε τρία άτομα για κλοπές σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ
- Βρυξέλλες προς Ντιμιτρόφ: Η πΓΔΜ να εξομαλύνει τις σχέσεις με τους γείτονές της
- Bloomberg: Η Βουλγαρία επιδιώκει συμφωνία για το σχέδιο νόμου για το φυσικό αέριο
- Ένεση ρευστότητας 400 εκατ. ευρώ από ΕΤΕπ για τις εξαγωγές