Κύπρος: Επιτάχυνση ανάπτυξης 2,7% στο τρίμηνο

Ανάπτυξη για τέταρτο συνεχές τρίμηνο κατέγραψε η κυπριακή οικονομία το τελευταίο τρίμηνο του 2015, με βάση την προκαταρκτική εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας με το ρυθμό να επιταχύνεται.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσαν σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία και η Eurostat, η οικονομία αναπτύχθηκε το τέταρτο τρίμηνο του έτους κατά 2,7% σε ετήσια βάση έναντι ανάπτυξης 2,3% το τρίτο τρίμηνο του 2015, μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες

μέρες.

Σε τριμηνιαία βάση, δηλαδή σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2015, η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,4% έναντι ανάπτυξης 0,5% το τρίτο τρίμηνο.

Όπως μεταδίδει το stockwatch, είναι το τέταρτο συνεχές τρίμηνο που η κυπριακή οικονομία παρουσιάζει ανάπτυξη μετά από ύφεση που κράτησε για 14 συνεχή τρίμηνα, ξεκινώντας από το τρίτο τρίμηνο του 2011.

Η ανακοίνωση ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στην Κύπρο έφθασε στο 1,6% για το 2015, επιβεβαιώνει ότι η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης, μετά την επίσημη επιβεβαίωση των στοιχείων της οικονομίας την Παρασκευή.

Σε γραπτή δήλωση του μετά τις συνεδριάσεις των Eurogroup και Ecofin στις Βρυξέλλες, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι οι προβλέψεις των μονίμως διαφωνούντων διαψεύδονται με ηχηρό τρόπο.

«Προκύπτουν πλέον οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νέων ευκαιριών στην οικονομία», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα