Εβδομαδιαία «βουτιά» για την Ευρώπη παρά το ράλι της Παρασκευής

Η έκρηξη ανόδου των ευρωπαϊκών αγορών κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας ήταν ικανή να περιορίσει αλλά σε καμία περίπτωση δεν κατόρθωσε να σβήσει τις ισχυρές εβδομαδιαίες απώλειες.

Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας οι τραπεζικές μετοχές -κυρίως ιταλικών αλλά και ορισμένων γερμανικών τραπεζών – βρέθηκαν σε πραγματικό σφυροκόπημα πωλήσεων, με τίτλους όπως αυτός της Deutsche Bank

να φθάνει να χάνει 10%, ενώ απώλειες που ξεπέρασαν το 11% σημείωσαν αρκετές ιταλικές τράπεζες.

Πάντως κατά την τελευταία συνεδρίαση, ο τραπεζικός κλάδος ανέκαμψε ισχυρά, ενώ αντίστοιχη πορεία ακολούθησε και ο ενεργειακός τομέας, μετά την έκρηξη ανόδου του πετρελαίου.

Κέρδη 2,78% για τον Euro Stoxx 600 την Παρασκευή στις 312 μονάδες, αλλά απώλειες 4,2% για το σύνολο της εβδομάδας.
Ανάλογη η εικόνα για τη γερμανική αγορά, με τον DAX 30 να ενισχύεται κατά 2,2% στην τελευταία συνεδρίαση, παραμένοντας, όμως, χαμηλότερα από τις 9.000 μονάδες. Για την εβδομάδα ο δείκτης υποχώρησε 3,6%.

Κέρδη 3% για τον FTSE 100 στις 5.706 μονάδες την Παρασκευή και εβδομαδιαίες απώλειες 2,4%. Ισχυρότερες σε εβδομαδιαία βάση οι πιέσεις για τη γαλλική αγορά, με τον CAC 40 να υποχωρεί 5%. Την Παρασκευή ο γαλλικός δείκτης ενισχύθηκε 2,3% στις 3.987 μονάδες.

«Βουτιά» 7% για την εβδομάδα είχε ο ισπανικός IBEX 35, ο οποίος κατά την τελευταία συνεδρίαση ενισχύθηκε 1,95% στις 7.897 μονάδες. Εβδομαδιαίες απώλειες 4,2% για τον ιταλικό FTSE MIB, ενώ την Παρασκευή κινήθηκε κατά 4,7% υψηλότερα στις 16.514 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα