Κινεζικά κεφάλαια αλλάζουν την όψη στην πρωτεύουσα της Καμπότζης

Η πρωτεύουσα της Καμπότζης μπορεί να βιώνει μία από τις ταχύτερες αναπτύξεις του κατασκευαστικού τομέα σε όλο τον κόσμο - χάρη σε κινέζους κατασκευαστές και αγοραστές.

Όταν ο κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping έφθασε στην Πνομ Πενχ τον Οκτώβριο του 2016 για να επεκτείνει την εμβέλεια της πρωτοβουλίας Belt and Road, έφερε μαζί του περισσότερους από 200 κινέζους επενδυτές πρόθυμους να γεμίσουν ολόκληρη την πρωτεύουσα της Καμπότζης με δισεκατομμύρια δολάρια, τοποθετημένα σε νέες ιδιοκτησίες.

Τώρα, μια πόλη

που ήταν γνωστή για τις γαλλικές αποικιακές βίλες και τη νεωτεριστική "Νέα Χμερ αρχιτεκτονική" στη δεκαετία του 1960, γίνεται αγνώριστη. Οι κληρονομημένες δομές αντικαθίστανται με ακριβές πολυκατοικίες σε μια πόλη όπου το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών είναι μόνο περίπου 11.000 δολάρια ετησίως.

«Ο ρυθμός ανάπτυξης για μένα είναι εκρηκτικός», δήλωσε ο Ross Wheble, επικεφαλής για την Καμπότζη της διεθνούς εμβέλειας εταιρείας ακινήτων Knight Frank. "Η αγορά είναι σίγουρα υπερκορεσμένη και αυτό που βλέπουμε τώρα είναι οι πωλήσεις και τα ενοίκια επιβραδύνονται. Υπάρχει μόνο ένας περιορισμένος αριθμός Καμποτζιανών που μπορούν να αγοράσουν αυτά τα ακίνητα και για να είναι μια αγορά βιώσιμη πρέπει να υπάρχει εγχώρια ζήτηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα