Κοινοπραξίες άνω των $100 δισ. ετοιμάζουν Ρωσία - Κίνα ως απάντηση στον Τραμπ

Ομάδα κινεζικών και ρωσικών επιχειρήσεων εξετάζουν την υλοποίηση 73 κοινοπραξιών συνολικής αξίας άνω των 100 δισ. δολ., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Η συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ρωσίας αποτελεί θέμα παγκόσμιας σημασίας, καθώς οι δύο χώρες προσπαθούν να πετύχουν οικονομική σταθερότητα έναντι των αμερικανικών πρωτοβουλιών για επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας και ολοένα αυξανόμενων δασμών κατά κινεζικών προϊόντων.

Όπως σημειώνει το CNBC, το Πεκίνο και η

Μόσχα είχαν ανέκαθεν μια τρικυμιώδη σχέση η οποία όμως τέθηκε σε νέες βάσεις με τάσεις προσέγγισης μεταξύ των δυο κυβερνήσεων το τελευταίο διάστημα.

Ο θεσμός που επιβλέπει τα δισεκατομμύρια που πιθανόν να κατευθυνθούν σε επενδύσεις είναι η Ρωσο-κινεζική Συμβουλευτική Επιτροπή Επιχειρήσεων που αυτή την εβδομάδα διοργάνωσε συνάντηση στο πλαίσιο του Ανατολικού Οικονομικού φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας.

Η Επιτροπή συμπεριλαμβάνει πάνω από 150 εκπροσώπους μεγάλων ρωσικών και κινεζικών εταιρειών, όπως αναφέρει το ρωσοκινεζικό επενδυτικό ταμείο (RCIF), το οποίο ιδρύθηκε το 2012 από την κρατική China Investment Corporation και το ρωσικό κρατικό ταμείο Russian Direct Investment Fund. .

Όπως ανακοινώθηκε, ήδη επτά έργα αξίας 4,6 δισ. δολ. έχουν ολοκληρωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα