Κίνα: Το συντομότερο δυνατόν ο περιορισμός του πυρηνικού προγράμματος της Β. Κορέας

Ο ΥΠΕΞ της Κίνας, Wang Yi, υποστήριξε ανοιχτά τις προσπάθειες του ΟΗΕ για την λήψη μέτρων περιορισμού του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας, αλλά υπογράμμισε πως είναι κατά περαιτέρω κυρώσεων που μπορεί να αποσταθεροποιήσουν την σύμμαχο και γείτονο χώρα.

Κίνα υποστηρίζει τη δράση του ΟΗΕ προς περιορισμό των πυρηνικών προγραμμάτων της Β. Κορέας. Οι

κυρώσεις, όμως, δεν είναι αυτοσκοπός αλλά ένας τρόπος να επιστρέψουν οι Βόρειοι και η Νότιοι στο τραπέζι των διαπραγατεύσεων".

Η Κίνα προσπαθεί να μετριάσει τις κυρώσεις οι οποίες θα μπορούσαν να ανατρέψουν την δικτατορία του Kim Jong Un, ακόμη και τη στιγμή που υποστηρίζει τις κυρώσεις κατά του πυρηνικού προγράμματός της και της εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων που έχει πραγματοποιήσει πρόσφατα.

Η Κίνα και οι ΗΠΑ συμφώνησαν τον προηγούμενο μήνα να ακολουθήσουν νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ενάντια στη Β. Κορέα, αφού δεν συμφώνησαν για τις σκληρότερες κυρώσεις.

Στην ανακοίνωσή του, o Wang Yi ανέφερε πως ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping και η ομόλογός του από τη Ν. Κορέα είχαν, πρόσφατα, εκ βαθέων συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα