Deutsche Bank: Επαναγορά χρέους 5,4 δισ. δολαρίων

Στην επάναγορά ομολόγων συνολικής αξίας 5,4 δισ. δολαρίων, τόσο σε δολάρια όσο και σε ευρώ προχωρά η Deutsche Bank, στην προσπάθειά της να πείσει, εκ νέου, τους επενδυτές ότι διαθέτει επαρκή ρευστότητα.

Σε ανακοίνωσή της η γερμανική τράπεζα υποστήριξε ότι διαθέτει «ισχυρή και σταθερή ρευστότητα», η οποία της επιτρέπει να προχωρήσει στην επαναγορά ομολόγων, χωρίς αυτό να πλήττει σε τίποτε το

πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων που έχει για το 2016.

Τα ομόλογα σε ευρώ θα είναι αξίας τριών δισ. ευρώ και σε δολάρια ύψους 2 δισ. δολαρίων. Επιπρόσθετα η τράπεζα αναφέρει ότι η επαναγορά χρέους σε δολάρια θα διαρκέσει 20 εργάσιμες ημέρες, ενώ σε ευρώ για επτά εργάσιμες ημέρες.

Η γερμανική τράπεζα συνεχίζει την προσπάθειά της να καθησυχάσει τους επενδυτές και μάλιστα αφού πρώτα τα CDS της έφθασαν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

«Πρόκειται για ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Deutsche Bank προκειμένου να κατευνάσει τον πανικό», τονίζει ο Roger Francis, αναλυτής της Mizuho International και προσθέτει «ουσιαστικά, πάντως, δεν σκιαγραφεί με ακριβή τρόπο τις ανησυχίες των επενδυτών. Οι επενδυτές θέλουν να δουν κέρδη και μερίσματα αλλά και κουπόνια αξίας στα subordianted ομόλογα, δηλαδή εκεί που υπάρχουν τα μεγάλα ερωτηματικά».

Η ανακοίνωση ήταν αρκετή για να οδηγήσει τη μετοχή σε άνοδο που ξεπέρασε το 9%.

Keywords
Τυχαία Θέματα