Κιμ Γιονγκ Ουν, ο «τρελός» που αλλάζει τις παγκόσμιες ισορροπίες

Είναι τρελός ο Κιμ Γιονγκ Ουν; Πολλοί απαντούν αυθόρμητα "ναι", αλλά το ποιος είναι κατά κοινή ομολογία "τρελός" θέλει πολλή συζήτηση. Σε κάθε περίπτωση, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, που μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι γεφυρώνουν ένα από τα μεγαλύτερα χάσματα στις διεθνείς σχέσεις, είναι διαφορετικός.

Απόδειξη; Στο ταξίδι του στη Σιγκαπούρη για τη συνάντησή του με τον Τραμπ, διέταξε να μεταφέρουν μαζί και την... τουαλέτα του! Στην έκπληξη των αμερικανών, οι συνεργάτες του απάντησαν ότι αυτό αποτελεί πάγια τακτική του Κιμ, γιατί «οι σωματικές εκκρίσεις του ηγέτη περιέχουν πληροφορίες

για την κατάσταση της υγείας του και ως εκ τούτου δεν γίνεται να μην προφυλαχθούν».

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν... δεν ξέρουμε πότε γεννήθηκε. Ως ημερομηνία αναφέρεται η 8η Ιανουαρίου του 1982 ή του 1983 ή του 1984. Κανείς δε γνωρίζει πραγματικά. Αν και επίσημα αναφέρεται το 1982, λέγεται ότι αυτό άλλαξε για συμβολικούς λόγους ώστε η ημερομηνία να συμπίπτει με τα 70 χρόνια από τη γέννηση του πρώτου δικτάτορα Κιμ Ιλ Σουνγκ και τα 40 χρόνια από τη γέννηση του πατέρα του και δεύτερου ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Μεγαλώνοντας μετακόμισε στην Ελβετία, όπου είχε πάει εσώκλειστος σε σχολείο. Εκεί για να μην αναγνωρίζεται ως ο γιος το υμονάρχη της Βόρειας Κορέας, τον αποκαλούσαν «Πακ Ουν» και τον παρουσίαζαν ως γιο υπαλλήλου της πρεσβείας της Β. Κορέας. Οι συμμαθητές του τον περιγράφουν ως ήσυχο, που περνούσε τον περισσότερο χρόνο του στο σπίτι, αλλά με εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ. Λάτρευε το μπάσκετ και ιδιαίτερα τον Μάικλ Τζόρνταν. Φήμες λένε ότι ο κοιτώνας του στην Ελβετία ήταν γεμάτος από αφίσες του άσου του NBA.

Μετά την Ελβετία επέστρεψε στην Βόρεια Κορέα όπου συνέχισε τις σπουδές του. Με τον πατέρα του ετοιμοθάνατο, οι διαδικασίες διαδοχής του επισπεύσθηκαν. Στην ηλικία περίπου των 30 ετών ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ήδη ανακηρυχθεί ως ο νεότερος παγκοσμίως ηγέτης κράτους, την 17η Δεκεμβρίου του 2011.

Μεταξύ των πιο έμπιστων του ήταν η θεία του, Κιμ Κιονγκ Χούι και ο σύζυγός της Γιανγκ Τάεκ, 66 ετών και οι δύο. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε και τους δυο, γιατί υποψιάστηκε ότι ετοίμαζαν πραξικόπημα εναντίον του.

Ο«Υπέρτατος ηγέτης» είναι παντρεμένος με την πρώην τσιρλίντερ και τραγουδίστρια Ρι Σολ Γιου.

Μόνο το 2016, ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφάνισε 1 εκατομμύριο δολάρια για εισαγόμενα ποτά, 86.000 δολάρια για ελβετικό τυρί και 74.266 δολάρια ελβετικά ρολόγια.

Ολόκληρη η οικογένεια είναι φανατικοί των Chicago Bulls. Λατρεία που κληρονόμησε ο Κιμ Γιονγκ Ουν από τον πατέρα του, ο οποίος λέγεται ότι διέθετε ολόκληρη βιβλιοθήκη με κάθε ηλεκτρονικό παιχνίδι που είχε τον Μάικλ Τζόρνταν. Μάλιστα ο Κιμ Γιονγκ Ιλ είχε χιλιοπαρακαλέσει τον Τζόρνταν να επισκεφθεί την χώρα του το 2001 αλλά μάταια. Κάτι που δεν αρνήθηκε ο μετέπειτα κολλητός του Κιμ Γιον Ουν, Ντένις Ρόντμαν.

Τρελός ή όχι, ίσως αλλάξει τις παγκόσμιες ισορροπίες μετά τη συμφωνία του με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα