Κι όμως, «πατώνουμε» στη «Δίκαιη Ανάπτυξη»

Ουραγός στη Δίκαιη Ανάπτυξη είναι η Ελλάδα, καθώς υστερεί έναντι ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών στην πλειοψηφία των 15 βασικών πυλώνων που θέτει σε έκθεσή του το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης του "The Inclusive Growth and Development Report", μαζί με την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία.

Οι πυλώνες αυτοί περιλαμβάνουν την εκπαίδευση, την ανάπτυξη, τις

ψηφιακές υποδομές και τα κίνητρα και η στήριξη στις επιχειρήσεις, τομείς στους οποίους η Ελλάδα συνεχίζει να υστερεί σημαντικά σε σχέση με άλλες χώρες, παρά τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία οκτώ χρόνια εν μέσω κρίσης.

Σύμφωνα μάλιστα με την έκθεση, η Ελλάδα έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη επιδείνωση στους τομείς αυτούς τα τελευταία πέντε χρόνια και η τάση παραμένει αρνητική, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων για να βγει η ελληνική οικονομία από την κρίση.

Προτεραιότητα για την ελληνική ανάπτυξη είναι οι μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, η αντιμετώπιση της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας (στις οποίες η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια σύμφωνα με την έκθεση) με στόχο τη στήριξη και ανάπτυξη των επιχειρήσεων, η παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις ώστε να να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να διευρύνουν τη φορολογική βάση.

Στις τελευταίες θέσεις μαζί με την Ελλάδα βρίσκονται επίσης η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία.

Στις πρώτες θέσεις στην κατάταξη βρίσκονται η Νορβηγία, το Λουξεμβούργο, η Ελβετία, η Δανία και η Ισλανδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα