Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές χάρη στις τράπεζες - «Βουτιά» για την EasyJet

Με αδύναμη άνοδο ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές, με το χρηματιστήριο του Λονδίνου να «παλεύει» για το θετικό πρόσημο, υπό το βάρος της μετοχής της EasyJet.

Παρά το θετικό επενδυτικό κλίμα από τις ΗΠΑ και την Ασία, χάρη στην άνοδο των τιμών πετρελαίου, οι ευρωπαϊκοί δείκτες δεν καταφέρνουν να καταγράψουν σημαντικά κέρδη, με επιλεκτικές δεικτοβαρείς μετοχές

να «γράφουν» μεγάλες απώλειες.

Ο FTSE 100 κινείται με οριακή πτώση 0,05% στις 7.030 μονάδες, ο DAX καταγράφει κέρδη 0,3% στις 10.618 μονάδες, ο CAC 40 ενισχύεται 0,35% στις 4.503 μονάδες, ο IBEX ενισχύεται κατά 0,4% στις 8/815 μονάδες και ο FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,6% στις 16.570 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 ενισχύεται κατά 0,2%.

Στο ταμπλό, η γερμανική Lufthansa βρίσκεται σε χαμηλό τεσσάρων ετών, υποχωρώντας κατά 2%, κινδυνεύοντας μάλιστα να βγει από τον γερμανικό δείκτη, καθώς η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με ισχυρό ανταγωνισμό, ισχυρά συνδικάτα και «εύθραυστη» πιστοληπτική αξιολόγηση.

Η Deutsche Bank αντίθετα ενισχύεται κατά 2,4% και η Commerzbank κατά 0,78%.

Η βρετανική EasyJet καταγράφει «βουτιά» πάνω από 7% μετά την ανακοίνωση ότι περιμένει μείωση στα ετήσια κέρδη της κατά 25%.

Αντίθετα, ανοδικά κινούνται οι τραπεζικές μετοχές.

Η UniCredit SpA ενισχύεται κατά 3,4% μετά τις πληροφορίες ότι η Amundi SA ετοιμάζεται να της προσφέρει 4 δισ. ευρώ για την εξαγορά της μονάδας Pioneer Global Asset Management SpA.

Με κέρδη 2,6% κινείται και η CaixaBank SA, «οδηγώντας» τα κέρδη στις ισπανικές τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα