Ποινική δίωξη κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου για τη MIG

Κατηγορούμενος για απιστία σε βαθμό κακουργήματος είναι ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος, μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του την εισαγγελείς Διαφθοράς κ. Ιωάννη Δραγάτση και κ. Αντώνη Ελευθεριάνο. Δίωξη ασκήθηκε επίσης και σε βάρος 14 στελεχών της τράπεζας Marfin αλλά και στην εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου, η οποία διώκεται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ηθική

αυτουργία στο αδίκημα της απιστίας.

Ειδικότερα, η υπόθεση η οποία ερευνήθηκε από την εισαγγελία Διαφθοράς, αφορά σε δάνειο ύψους περίπου 200 εκατομμυρίων το οποίο δόθηκε - σύμφωνα με τη δίωξη - χωρίς εξασφαλίσεις στην επενδυτική εταιρία IRF συμφερόντων της κ. Φράγκου. Το δάνειο άρχισε να χορηγείται στην εταιρεία της εφοπλίστριας το 2006 και με τις αναχρηματοδοτήσεις έφτασε τα 200 εκατομμύρια.

Κατά τη δικογραφία το δάνειο φέρεται να χορηγήθηκε για να αγοραστούν από την επενδυτική εταιρία μετοχές του ομίλου MIG και ΜRB, του ομίλου δηλαδή που άνηκε η τράπεζα η οποία χορηγούσε το δάνειο!

Σύμφωνα με τη δίωξη, για τη χορήγησή του δανείου δεν υπήρχαν εξασφαλίσεις, ενώ μέχρι σήμερα το ποσό φέρεται να μην έχει αποπληρωθεί. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που κατηγορούμενη είναι και η εφοπλίστρια.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δικογραφία είχε αρχειοθετηθεί αρχικά με απόφαση της εισαγγελέως κ. Γεωργίας Τσατάνη αλλά στη συνέχεια ανασύρθηκε από το αρχείο με απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ξένης Δημητρίου.

Κυβερνητικοί και νομικοί κύκλοι θεωρούν ότι μετά τη σημερινή εξέλιξη «τίθεται ζήτημα αξιοπιστίας της κυρίας Γεωργία Τσατάνη που είχε αρχειοθετήσει την υπόθεση».

Keywords
Τυχαία Θέματα