Πετρέλαιο και Samsung «ανέβασαν» τις ασιατικές αγορές

Ήπια άνοδο κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές την Πέμπτη, χάρη στα κέρδη στην αγορά πετρελαίου.

Στη Νότιο Κορέα η μετοχή της Samsung Electronics κατέγραψε «άλμα» 4,45% μετά την έκκληση του hedge fund Elliot Management προς το διοικητικό συμβούλιο να προχωρήσει

σε αναδιάρθρωση της εταιρείας, με διαχωρισμό δραστηριοτήτων. Σε ανακοίνωσή της η Samsung Electronics απάντησε ότι θα εξετάσει την πρόταση τονίζοντας ότι παραμένει ανοιχτή στον εποικοδομητικό διάλογο.

Τα νέα έδωσαν ώθηση και στην θυγατρική της Samsung, Samsung C&T, η οποία ενισχύθηκε κατά 8%.

Η μετοχή της Hyundai Motor υποχώρησε κατά 0,36% μετά τις πληροφορίες ότι δύο από τα εργοστάσιά της ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους μετά από εισροή υδάτων από τον τυφώνα που έπληξε τη χώρα και άφησε πίσω του τρεις νεκρούς.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο έλαβε επίσης ώθηση από το αδύναμο γεν, που κινήθηκε στα 103,61 έναντι του δολαρίου.

Κέρδη, χάρη στις ενεργειακές μετοχές και για το χρηματιστήριο του Σίδνεϊ. Λειτουργώντας υποστηρικτικά στις αγορές, οι τιμές πετρελαίου κινήθηκαν ανοδικά, μετά τα στοιχεία για τα αποθεματικά των ΗΠΑ που έδειξαν πτώση κατά 3 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα.

Στις ασιατικές αγορές οι τιμές διόρθωσαν, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί κατά 0,42% στα 49,62 δολάρια ενώ η τιμή του Brent κατέγραψε πτώση 0,35% στα 51,67 δολάρια.

Και τα δύο ενισχύθηκαν περίπου 2% στη Wall Street.

Κέρδη και για το Χονγκ Κονγκ, ενώ κλειστές παραμένουν οι αγορές στην Κίνα λόγω αργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα