Κέρδη στην Ευρώπη χάρη σε πετρέλαιο και ιταλικές τράπεζες

Η ανάκαμψη τόσο της τιμής πετρελαίου όσο και των μετοχών ιταλικών τραπεζών ήταν οι δύο βασικοί λόγοι για τη θετική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών στην πρώτη συνεδρίαση μίας ιδιαίτερα δραστήριας εβδομάδας.

Οι επενδυτές και στην Ευρώπη βρίσκονται εν αναμονή της έναρξης ανακοίνωσης εταιρικών μεγεθών α' τριμήνου, ενώ σήμερα εμφανίστηκαν πρόθυμοι να αυξήσουν, αν και με ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο, τις μετοχικές τοποθετήσεις

τους.

Αποτέλεσμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 να ενισχυθεί κατά 0,3%, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε να υποχωρεί έως και 0,8%.

Περιόρισε τα κέρδη του ο DAX 30, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,63% στις 9.682 μονάδες. Στον αντίποδα πτώση, έστω και οριακή, της τάξης του 0,07% σημείωσε το βρετανικό χρηματιστήριο, με τον FTSE 100 να διαμορφώνεται στις 6.200 μονάδες. Άνοδος 0,22% για τον CAC 40 στις 4.312 μονάδες.

Σε πολύ καλή πορεία κινήθηκαν και τα χρηματιστήρια της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ιταλικό FTSE MIB να εμφανίζει άνοδο της τάξης του 1,25% στις 17.722 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κινήθηκε κατά 0,83% υψηλότερα στις 8.497 μονάδες.

Ο μαύρος χρυσός ανέκαμψε ισχυρά, καθώς έφθασε ενδοσυνεδριακά να υποχωρεί άνω του 1%, γεγονός το οποίο ενίσχυσε τους δεικτοβαρείς ενεργειακούς τίτλους. Ισχυρά ανοδική κίνηση για τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, με αυτές των Anglo American και ArcelorMittal να ενισχύονται άνω του 6,5%, ενώ η εταιρεία Fresnillo, η οποία δραστηριοποιείται στα πολύτιμα μέταλλα, κινήθηκε κατά 3% υψηλότερα.

Εντυπωσιακή πορεία για τις μετοχές ιταλικών τραπεζών, με την Banco Popolare να καταγράφει ράλι 10,3%, ενώ οι τίτλοι των Banca Monte dei Paschi di Siena και Banca Popolare di Milano κινήθηκαν κατά 6% υψηλότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα