Καλαμάτα και Πύλο επισκέφθηκε ο Γ. Τσιρώνης – Αύριο σε Ελαία και Πύργο

Περιοδεία σε Μεσσηνία και Ηλεία πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα 11/4 και αύριο Τρίτη 12/4 ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, προκειμένου να έχει συναντήσεις με τοπικούς, πολιτικούς, κοινωνικούς φορείς και πολίτες, για περιβαλλοντικά ζητήματα σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων σε επίπεδο δήμων, αλλά και για θέματα που αφορούν σε χαρακτηρισμένες περιοχές Natura οι οποίες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως περαιτέρω μοχλός ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

Το πρωί της Δευτέρας ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος

συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, με τον οποίο συζήτησε το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Γιάννης Τσιρώνης δήλωσε: «Η τελική λύση για την διαχείριση των απορριμμάτων μέσα από τον νέο ΕΣΔΑ, έχει μπει σε τροχιά, με την συμβολή του ΦΟΔΣΑ, που εκπονεί το Περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, στην κατεύθυνση της κυκλικής οικονομίας, που αποτελεί πια την σωστή πρακτική που διασφαλίζει να μην πετάγονται πολύτιμοι πόροι σε χωματερές».

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Γιάννης Τσιρώνης επισκέφτηκε την Πύλο και συζήτησε με τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστωρος, κ. Δημήτρη Καφαντάρη, τόσο για τις περιοχές Natura που γεωγραφικά ανήκουν στον Δήμο, όσο και για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της περιοχής, για το οποίο επισκέφτηκαν μάλιστα τον Χώρο Εγκατάστασης Προσωρινής Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου, στη θέση Αγ. Νικόλαος. Ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Η προστασία των περιοχών Natura αποτελεί εφαλτήριο ανάπτυξης για την περιοχή που μπορεί να την καταστήσει παγκόσμιο πόλο έλξης. Επισκεφτήκαμε επίσης τον χώρο όπου παλιά είχε εφαρμοστεί αδιέξοδη λύση για τα απορρίμματα της περιοχής με την δεματοποίηση και σήμερα είμαστε έτοιμοι να έχουμε μια ολοκληρωμένη διαχείριση, που θα διαχωρίζει το οργανικό από τα ανακυκλώσιμα και από το υπόλειμμα, ώστε να προχωρήσει ο Δήμος στην κατεύθυνση της σωστής ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή».

Αύριο Τρίτη 12 Απριλίου στις 10:00 το πρωί ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Ελαία Μεσσηνίας, στην Αίθουσα Βουδούρου, παρουσία τοπικών φορέων, σχετικά με το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τον Κόλπο της Κυπαρισσίας. Το μεσημέρι στις 13:00 ο Γιάννης Τσιρώνης θα συμμετέχει σε ανοιχτή συνάντηση τόσο με τοπικούς φορείς όσο και με πολίτες της περιοχής του Πύργου, για διάλογο και παροχή διευκρινήσεων με αφορμή την διαβούλευση του Π.Δ για τον Κυπαρισσιακό. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων (μικρό συνεδριακό) της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου. Τέλος, στις 16:30, ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος θα επισκεφτεί τον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, συνοδεία του Δημάρχου Πύργου, κ. Γαβρίλη Λιατσή και του Δημάρχου Αμαλιάδας-Ήλιδας, Χρήστου Χριστοδουλόπουλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα