Κέρδη στην Ασία πλην Ιαπωνίας

Τα θετικά πρόσημα κυριάρχησαν στις περισσότερες ασιατικές αγορές πλην Τόκιο, με τον Nikkei να κλείνει τη διαπραγμάτευση με οριακές απώλειες 0,05%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi σημείωσε άνοδο 0,75%, στην Κίνα ο Shanghai Composite με κέρδη 0,36% και ο Shenzhen Composite με άνοδο άνω του 1%, εν;v στο Χονγκ Κονγκ o Hang Seng ενισχύθηκε κατά 0,52%.

Ανοδος και στην Αυστραλία με τον S&P/ASX 200 να ενισχύεται

κατά 1,17% μετά τη χθεσινή αργία.

Παρά το γεγονός ότι οι μετοχές τεχνολογίας διεύρυναν χθες τις απώλειες στις ΗΠΑ, μετά την πτώση κατά 3% την Παρασκευή, στην Ασία ο κλάδος αποδείχθηκε ανθεκτικός.

Η απότομη πτώση των εταιρειών του τεχνολογικού κλάδου, των οποίων η άνοδος είχε οδηγήσει τις μετοχές παγκοσμίως σε επαναλαμβανόμενα επίπεδα-ρεκόρ φέτος, ξάφνιασε πολλούς επενδυτές.

Το ερώτημα τώρα είναι εάν η πτώση αυτή αποτελεί μια παύση απλώς ή μια πιο σοβαρή ρωγμή στην αγορά των ΗΠΑ.

Μετά τις μεγάλες απώλειες της χθεσινής ημέρας, η Samsung Electronics σημείωσε μικρή πτώση. Η Tencent Holdings, η οποία την προηγούμενη συνεδρίαση είχε υποχωρήσει 2,5% και η Taiwan Semiconductor Manufacturing, η οποία κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες από το Δεκέμβριο, ενισχύθηκαν και οι δύο 0,4%.

Σύμφωνα με trader της CMC Markets στη Σιγκαπούρη, οι ασιατικές αγορές έχουν μετακινηθεί από την τεχνολογία. Οι ασιατικές τεχνολογικές εταιρείες είναι περισσότερο εστιασμένες στο hardware, και έχουν άλλες δραστηριότητες εκτός της κατασκευής τεχνολογιών, που βοηθούν ώστε έχουν έδρα στις ΗΠΑ.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη διήμερη συνεδρίαση της Fed που ξεκινά αύριο καθώς αναμένεται απόφαση για αύξηση των επιτοκίων.

Στην αγορά ενέργειας, οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο. Τα futures του μπρεντ ενισχύθηκαν κατά 0,46% στα 48,51 δολ/βαρέλι και το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο 0,41% στα 46,27 δολ/βαρέλι.

Ανοδος για τον δείκτη του δολαρίου στο 97,236, από 97,1. Η στερλίνα υποχώρησε λόγω πολιτικής αβεβαιότητας στο 1,2651 έναντι του δολαρίου, ενώ έναντι του ευρώ κινείται κοντά στα χαμηλά του περασμένου Νοεμβρίου, ήτοι στο 1,1303 δολ.

Στα οικονομικά νέα,, υποχώρησαν ελαφρώς οι επιχειρηματικές συνθήκες στην Αυστραλία, από τα πολυετή υψηλά τα οποία έχουν σημαδέψει το επιχειρηματικό περιβάλλον μέχρι στιγμής το 2017, ενώ η εμπιστοσύνη μειώθηκε, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας.

Ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών υποχώρησε κατά 1 μονάδα στις 12 μονάδες το Μάιο έναντι του Απριλίου, ενώ η επιχειρηματική εμπιστοσύνη μειώθηκε απότομα, κατά 6 μονάδες, στις 7 μονάδες κατά την ίδια περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα