Κέρδη με το... καλημέρα στο ΧΑ μετά την αναβάθμιση

του Δημήτρη Παφίλα

Με το καλημέρα οι αγοραστές των τραπεζικών μετοχών έδειξαν τις διαθέσεις τους, οδηγώντας την Αθήνα σε ισχυρή άνοδο στο άνοιγμα της συνεδρίασης.

Μετά την αναβάθμιση απο την Moody's η άνοδος στο ελληνικό χρηματιστήριο, η οποία ξεκίνησε στις 18 Ιανουαρίου μπαίνει στην τελική ευθεία, εν όψει της έκδοσης του 10ετούς ομολόγου, για το οποίο θα υπάρξουν και ανακοινώσεις πιθανότατα στις 5 Μαρτίου.

Η κυβέρνηση δια του κ. Τσακαλώτου ετοιμάζεται για τον «γύρο του θριάμβου», αλλά όπως θα δούμε η διαδικασία

είναι προσυμφωνημένη. Μας δίνουν ένα επιτόκιο κάτω απο 4% και
εμείς τους προσφέρουμε υψηλές προμήθειες δίχως η οικονομία να είναι έτοιμη.

Όμως, όπως συνέβη και τις προηγούμενες φορές η διαδικασία είναι προεξοφλημένη, δηλαδή αποτελεί ένα ουδέτερο γεγονός το οποίο έχει και ημερομηνία λήξης στις 750 μονάδες ή και λίγο υψηλότερα. Στην βουλή οδεύει και το νέο νομοσχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Η αλήθεια θα αποτυπωθεί στα αποτελέσματα των τραπεζών, όπου θα υπάρχει μείωση των κόκκινων δανείων, αλλά και στο τι θα πουν στους αναλυτές στα μέσα Μαρτίου.

Πριν απο λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 717,94 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,81%.

Κέρδη 4,16% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,328 ευρώ. Με άνοδο 1,91% η Alpha bank στα 1,278 ευρώ. Κέρδη 2,55% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,614 ευρώ. Με άνοδο 1,95% η Eurobank στα 0,68 ευρώ. Κέρδη 1,11% για την Μπέλα στα 14,52 ευρώ.

Οι συναλλαγές ήδη στα 5, 6 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα