Κεϊλάν Κονγουέι: Η νέα σύμβουλος του Τραμπ

Την Κεϊλάν Κονγουέι, πρώην διευθύντρια εκστρατείας του Τραμπ και μια εκ των στενότερων συνεργατών του, όρισε ο νέος πρόεδρος ως σύμβουλό του.

Σε δήλωσή του, η ομάδα του Τραμπ, δήλωσε ότι η κα Κονγουέι ήταν στενή σύμβουλος και είχε συνεργαστεί με την ανώτερη ηγεσία «για να ενημερώνει αλλά και να εκτελεί νομοθετικές προτεραιότητες και τις δράσεις της κυβέρνησης».

Η Κεϊλάν Κονγουέι υπήρξε έμπιστος σύμβουλος και επικεφαλής στρατηγικής που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη νίκη μου», είπε ο κ. Τραμπ.

«Είναι

μια ακούραστη και επίμονη υποστηρικτής της ατζέντας μου και έχει καταπληκτικές ιδέες για το πώς να επικοινωνεί αποτελεσματικά το μήνυμά μας. Χαίρομαι που θα είναι μέρος της διοικητικής ομάδας μου στη Δυτική Πτέρυγα».

Ο διορισμός έρχεται μια εβδομάδα μετά την άρνηση της Κονγουέι για το ρόλο του εκπροσώπου Τύπου.

Μάλιστα η ίδια είχε δηλώσει σε ραδιοφωνικό σταθμό την περασμένη εβδομάδα ότι «αρνήθηκε ευγενικά» τον πιο ορατό ρόλο στον Λευκό Οίκο, γεγονός που είχε οδηγήσει σε εικασίες ότι είχε φθίνει εντελώς ο κυβερνητικός της ρόλος.

Η Κονγουέι αν και θεωρείται ως ένα από τα πιο λογικά και ελκυστικά μέλη στην ομάδα του κ Τραμπ, είχε δημιουργήσει αντιπαραθέσεις στο δημόσιο προσκήνιο.

Το 2013 είχε δηλώσει στο PBS ότι ο βιασμός δεν θα υπήρχε αν οι γυναίκες ήταν «φυσιολογικά» τόσο ισχυρές όσο οι άνδρες. Όταν οι μαθητές την ρώτησαν πώς, ως γυναίκα, θα μπορούσε να δουλέψει για έναν άνθρωπο ο οποίος είχε κατηγορηθεί δεκάδες φορές για σεξουαλική επίθεση -κατηγορία την οποία έχει αρνηθεί ο Τραμπ- κατηγόρησε την μαθήτρια ότι προσπαθεί να δημιουργήσει τίτλους ειδήσεων.

Μια «ατυχής» δημοσκόπηση από την εταιρεία της, την Polling Company, έδειχνε ότι το 51% των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι πίστευαν ότι θα πρέπει να έχουν την επιλογή να τηρούν το νόμο της Σαρία.

Ο Τραμπ ανέφερε αυτήν τη δημοσκόπηση όταν είχε προτείνει για πρώτη φορά την απαγόρευση των μουσουλμάνων από τις ΗΠΑ πέρυσι.

Η εταιρία της έκανε επίσης έρευνα για οργανώσεις όπως για την Ομοσπονδία Αμερικανικής Μετανάστευσης, η οποία χαρακτηρίστηκε ως μια αντι-μεταναστευτική ομάδα μίσους από το Νότιο Νομικό Κέντρο Φτώχειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα