Τι απαντά η Κομισιόν στο ΔΝΤ

Την ορθότητα των δεδομένων που χρησιμοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα έναντι της κριτικής του ΔΝΤ υπερασπίστηκε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδια για τις οικονομικές υποθέσεις, Ανίκα Μπράιτχαρτ.

Κληθείσα να σχολιάσει μία «τεχνική προσθήκη» στο γνωστό, πλέον, άρθρο του Πολ Τόμσεν αναφορικά με τις απόψεις του Ταμείου για την Ελλάδα, η κυρία Μπράιχαρντ, τόνισε χαρακτηριστικά «συνεχίζουμε να είμαστε βέβαιοι για τις πηγές

των δεδομένων μας και πιστεύουμε ότι οι ουσιώδεις συζητήσεις για την ανάλυση των δεδομένων και την αξιολόγηση των οικονομικών στοιχείων είναι πιο χρήσιμο να γίνονται στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το ΔΝΤ φρόντισε να προσθέσει ένα «τεχνικό σημείωμα» στο άρθρο των κ.κ. Τόμσπεν και Όμπσφελντ που είχε δημοσιευθεί στο blog του Ταμείου αναφορικά με την ελληνική οικονομία και την πορεία εφαρμογής του προγράμματος, επαναλαμβάνοντας ότι η Αθήνα θα πρέπει να προχωρήσει σε μείωση του αφορολόγητου αλλά και περικοπές συντάξεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα