Κάμερον: Δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι στην ΕΕ


Σε μείζον πολιτικό θέμα έχει εξελιχθεί στη Βρετανία το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, στο οποίο θα αποφασίσουν οι πολίτες της χώρας για την παραμονή ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε ομιλία του στη Βουλή τη Δευτέρα (22/2), ο Ντέιβιντ Κάμερον ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα,

δεύτερη ευκαιρία, για τη Βρετανία, απορρίπτοντας την πρόταση του Μπόρις Τζόνσον να χρησιμοποιηθεί ένα πιθανό «όχι» ως μέσο πίεσης και διαπραγμάτευσης, για ακόμη καλύτερους όρους παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός πέτυχε μία συμφωνία με την ΕΕ το βράδυ της Παρασκευής, αλλά τα μηνύματα που λαμβάνει από το εσωτερικό της χώρας του δεν του επιτρέπουν να αισιοδοξεί. Τα ποσοστά από τα γκάλοπ δίνουν οριακό αποτέλεσμα, ενώ δήμαρχοι μεγάλων πόλεων, μεταξύ τους και ο ισχυρός δήμαρχος του Λονδίνου, αλλά και μέλη του κόμματος του Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσαν υπέρ της εξόδου από την ΕΕ.

«Δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα. Δεν έχω άλλη ατζέντα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντέιβιντ Κάμερον, κάνοντας σαφές πως η παραμονή ή όχι του Ηνωμένου Βασιλείου θα κριθεί οριστικά στις 23 Ιουνίου και αυτό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα