Αγρότες: Ουσιαστικός ο διάλογος με τον πρωθυπουργό - Στα μπλόκα η συνέχεια

Για εποικοδομητικό διάλογο με τον πρωθυπουργό έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι των αγροτών που συμμετείχαν στη διάρκειας τεσσεράμιση ωρών συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Πήραμε τις προτάσεις και συζητήσαμε όλα τα θέματα που είναι ανοιχτά» είπαν οι αγρότες βγαίνοντας από το πρωθυπουργικό γραφείο εξηγώντας ότι θα μεταβούν στα μπλόκα για τις γενικές συνελεύσεις όπου θα μεταφερθούν όσα συζητήθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα και θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

«Έγινε ουσιαστικός διάλογος»

είπαν μπροστά στις κάμερες εκπρόσωποι των αγροτών.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από τους συνδικαλιστές των αγροτών που συμμετείχαν στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα η κυβέρνηση δεν έκανε καμία υποχώρηση. «Είμαστε μακριά από συμφωνία» είπαν κάποιοι απότους αγροτοσυνδικαλιστές μακριά από τις κάμερες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός πρότεινε να μειωθεί το αφορολόγητο για τους αγρότες από τις 12.000 ευρώ στις 9.500 ευρώ και το ποσοστό των ασφαλιστικών εισφορών να μειωθεί στο 16% από το 20% που προβλέπει το σχέδιο Κατρούγκαλου.

Η μαραθώνια συνάντηση

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η συνάντηση των αγροτών με τον Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση εξελίχθηκε σε μαραθώνια αφού η συζήτηση συνεχιζόταν μέχρι τις 16:00 το απόγευμα οπότε οι εκπρόσωποι των αγροτών βγήκα στο μπαλκόνι του Μεγάρου Μαξίμου για τσιγάρο και προκειμένου να συζητήσουν όσα τους υπόσχονται από την πλευρά της κυβέρνησης. Οι εκπρόσωποι των 39 μπλόκων που παραβρίσκονται τελικά στο σημερινό ραντεβού για το ασφαλιστικό υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικούς ελέγχους πριν καν πλησιάσουν το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ η περιοχή της Ηρώδου Αττικού είναι αποκλεισμένη από κλούβες των ΜΑΤ. Παρ'όλα αυτά εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών και της Πανελλήνιας Συντονιστικής Αγροτών, Κτηνοτροφών και Αλιέων «έφαγαν πόρτα» και δεν τους επιτράπηκε να περάσουν καν από τις κλούβες των ΜΑΤ στην αρχή της Ηρώδου Αττκού, δηλώνοντάς τους πως δεν είναι στην «λίστα» των προσκεκλημένων!

Εκπρόσωποι των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα