Και το Playboy «τραβάει την πρίζα» από το Facebook

Το διάσημο ανδρικό περιοδικό Playboy ανακοίνωσε ότι διαγράφει το Facebook και ότι απενεργοποιεί όλους τους λογαριασμούς του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για την τελευταία σε μια σειρά από παρόμοιες πρωτοβουλίες εταιρειών αλλά και διασήμων, με τα την αποκάλυψη ότι το Facebook επέτρεψε την αντικανονική χρήση δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του από την Cambridge Analytica.

«Τα πρόσφατα νέα σχετικά με τις κατηγορίες κατά της Facebook για κακή χρήση των στοιχείων χρηστών μας οδήγησαν στην απόφαση να σταματήσουμε προς ώρας τη δραστηριότητά μας στην πλατφόρμα» ανακοίνωσε η Playboy.

«Υπάρχουν πάνω από 25 εκατομμύρια αναγνώστες που διαβάζουν το Playboy μέσω των διαφόρων σελίδων μας στο Facebook και δεν επιθυμούμε να τους εκθέσουμε στις αναφερθείσες πρακτικές. Γι' αυτό και ανακοινώσαμε ότι αφήνουμε την πλατφόρμα του Facebook, απενεργοποιώντας του λογαριασμούς μας σε αυτό και τους οποίους η Playboy Enterprises διαχειρίζεται απευθείας», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Εξάλλου, όπως σημειώνεται η δυνατότητα του περιοδικού να είναι σε επαφή με το κοινό του αντιμετωπίζει προκλήσεις λόγω της αυστηρής πολιτικής περιεχομένου του Facebook.

Όπως επισημαίνει, η μοναδική εναλλακτική που είχε ήταν να αλλάξει τη φυσιογνωμία του ώστε να συμμορφώνεται με τα στάνταρντς της πλατφόρμας σχετικά με το τι είναι κατάλληλο και τι όχι.

Την περασμένη εβδομάδα, Commerzbank και Mozilla διέκοψαν τη διαφημιστική τους καμπάνια στο Facebook, ενώ και ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk, διέγραψε τις σελίδες του SpaceX και της Tesla από την πλατφόρμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα