Νέο σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων i-bike στο Παλαιό Φάληρο

Τα κοινόχρηστα ποδήλατα i-bike του Δήμου Παλαιού Φαλήρου θα κάνουν την επίσημη εμφάνιση τους στους σταθμούς που έχουν ήδη εγκατασταθεί στο παραλιακό μέτωπο και την Πέμπτη 29 Μαρτίου στις 17.00 μμ θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του συστήματος από τον Δήμαρχο της πόλης κ Διονύση Χατζηδάκη στον σταθμό που βρίσκεται στην είσοδο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (ΔΑΚ), ενώ θα ακολουθήσει ποδηλατική βόλτα που διοργανώνεται

από τον Δήμο.

Το νέο σύστημα ποδηλάτων i-bike χορηγίας της Εθνικής Τράπεζας λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και περιλαμβάνει δύο αυτοματοποιημένους σταθμούς στο πάρκο Αγίου Γεωργίου – Τροκαντερό (δίπλα από την κεντρική είσοδο) και στο στην είσοδο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (ΔΑΚ).

Το σύστημα δίνει την ευχέρεια στους πολίτες να ενοικιάσουν ένα ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν επιστρέφοντας το σε κάποιο από τα εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης. Μπορεί να εξυπηρετήσει μόνιμους χρήστες με ειδική ηλεκτρονική κάρτα αλλά και περιστασιακούς με την χρήση κινητού τηλεφώνου και πιστωτικής κάρτας.

Η ανάπτυξη του συστήματος πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική εταιρία BrainBox Α.Ε. που ανήκει στο δίκτυο της Endeavor του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού που συνεργάζεται με την Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο του NBG Business Seeds, του ολοκληρωμένου προγράμματος στήριξης της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα