«Καμπανάκι» για την αγορά κρυπτονομισμάτων στην Ευρώπη

Τα κρυπτονομίσματα είναι ιδιαίτερα «ριψοκίνδυνα» και ακατάλληλα για επενδύσεις, προειδοποιούν τρεις ξεχωριστές ευρωπαϊκές εποπτικές Αρχές ( ESAs).

Σε κοινή τους ανακοίνωση τη Δευτέρα οι εποπτικές Αρχές για τις αγορές, τις επενδύσεις και τις τράπεζες, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τον μεγάλο αριθμό Ευρωπαίων πολιτών που αγοράζουν ψηφιακά νομίσματα χωρίς να γνωρίζουν τα ρίσκα.

«Οι Αρχές προειδοποιούν τους καταναλωτές ότι τα κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin είναι ευμετάβλητα και δείχνουν καθαρά σημάδια "φούσκας"»

αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι όσοι επενδύουν σε αυτά θα πρέπει να είναι ενήμεροι για το υψηλό ρίσκο που ενέχουν, το οποίο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να «χάσουν ένα μεγάλο, ή ακόμα και ολόκληρο το ποσό που έχουν επενδύσει».

Μάλιστα, τονίζουν ότι τα κρυπτονομίσματα και οι πλατφόρμες συναλλαγών δεν ρυθμίζονται κάποια ευρωπαϊκή Αρχή, επομένως, οι καταναλωτές δεν είναι προστατευμένοι σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης ή αν κάποιο ανταλλακτήριο κλείσει.

Εκτός από την Ε.Ε. μια σειρά κυβερνήσεων έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τα κρυπτονομίσματα. Για παράδειγμα, η Νότια Κορέα, εισήγαγε μέτρα για να καταπολεμήσει την κερδοσκοπία στον κλάδο αυτό, απαγορεύοντας τη χρήση ανώνυμων τραπεζικών λογαριασμών στο trading κρυπτονομισμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα