Στουρνάρας: Μια προληπτική γραμμή στήριξης θα βοηθούσε την οικονομία

Η ανάκαμψη της οικονομίας παραμένει εύθραυστη, εν μέσω κινδύνων και αδυναμιών, τόσο εξωτερικών όσο και εσωτερικών, σημείωσε μεταξύ άλλων σε ομιλία του στο Ελληνο-Ισπανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας.

«Η οικονομική πολιτική θα πρέπει να παραμείνει εστιασμένη στην εφαρμογή των μέτρων του προγράμματος και την έγκαιρη ολοκλήρωση της τέταρτης και τελικής αξιολόγησης, που θα

σημάνει και τη λήξη του προγράμματος» τόνισε ο κ. Στουρνάρας. Όσον αφορά στους εξωτερικούς κινδύνους, αυτοί, όπως είπε, συνδέονται μεταξύ άλλων με την απότομη αποστροφή των επενδυτών από το ρίσκο και τις αναταράξεις στις χρηματοοικονομικές αγορές και τις αγορές συναλλάγματος, όπως επίσης σε γεωπολιτικούς παράγοντες.

Σύμφωνα με τον ίδιο είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσει το περιβάλλον στο οποίο η ελληνική οικονομία θα κινηθεί μετά το τέλος του προγράμματος. Μια προληπτική πιστωτική γραμμή, είπε θα βοηθούσε την οικονομία προσφέροντας «εξασφάλιση» ειδικά σε περίπτωση που οι συνθήκες στην διεθνή αγορά χειροτερέψουν, ενώ θα επιτρέψει στη χώρα να διατηρήσει το waiver, διευκολύνοντας τις τράπεζες.

Στο δημοσιονομικό κομμάτι, αφού τόνισε ότι η Ελλάδα θα υπερβεί το στόχο που έχει τεθεί για το 2017 (1,75% του ΑΕΠ), τόνισε ότι ο στόχος του 3,5% για το 2018 θεωρείται «επιτεύξιμος».

Keywords
Τυχαία Θέματα