Ανοδικά κινείται η Wall

Άνοδος στη Wall τη Δευτέρα με τους κύριους δείκτες να κάνουν ριμπάουντ μετά τις χειρότερες εβδομαδιαίες επιδόσεις εδώ και δυο χρόνια.

Πριν από λίγο, ο Dow Jones +0,93% στις 24.414 μονάδες, ο S&P +0,68 στις 2.637 μονάδες και ο Nasdaq +0,71% στις 6.922 μονάδες.

Ο Dow Jones νωρίτερα σημείωσε άνοδο 369 μονάδων. Η Cisco Systems και η Apple καταγράφουν

άνοδο 2,7% και 2% αντίστοιχα.

Ενέργεια και υλικά είναι οι τομείς με τις καλύτερες επιδόσεις στον S&P 500 ενώ απώλειες κατέγραφαν μονό οι μετοχές κοινής ωφέλειας και real estate λόγω της ανόδου των επιτοκίων.

Να σημειωθεί ότι Dow και S&P κατέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα εβδομαδιαία πτώση 5,2% σημειώνοντας τις χειρότερες επιδόσεις τους από τον Ιανουάριο του 2016.
«Αυτό που βλέπουμε μοιάζει περισσότερο με φάση διόρθωσης παρά με την έναρξη μιας bear market» τονίζει η Katie Stockton, ιδρύτρια της Fairlead Strategies. «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την αγορά πριν από αυτό το ξεπούλημα ήταν το επενδυτικό συναίσθημα το οποίο είδαμε να μετατρέπεται από υπερβολικά αισιόδοξο σε απαισιόδοξο» πρόσθεσε.

Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για το σχέδιο επενδύσεων 200 δισ. δολ. σε υποδομές καθώς και την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό, την Τετάρτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα