«Καμπανάκι» από Daimler για απώλειες λόγω εμπορικών δασμών

Για ενδεχόμενο σοκ προετοιμάζει τους επενδυτές της η κατασκευάστρια της Mercedes, Daimler, καθώς αναμένει πλήγμα στις πωλήσεις και τα κέρδη της λόγω εμπορικών δασμών.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι αναμένει τα κέρδη του 2018 να είναι ελαφρώς χαμηλότερα από τα περσινά επίπεδα, μια κίνηση που προκάλεσε φόβους ότι θα ακολουθούσουν υποβαθμίσεις και από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία

που εκδίδει προειδοποίηση η οποία κατηγορεί τους υψηλότερους δασμούς στα αμερικανικά αυτοκίνητα στην κινεζική αγορά. Αν και η έδρα της Daimler είναι στην Στουτγκάρδη, έχει μεγάλα εργοστάσια στις ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Daimler επισήμανε πως οι δασμοί ήταν «καθοριστικός παράγοντας» στην προειδοποίηση που έστειλε για τα κέρδη. «Πρέπει να αναμένουμε λιγότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις SUV και υψηλότερα από τα αναμενόμενα κόστη, τα οποία δεν θα μεταφερθούν πλήρως στους καταναλωτές, εξαιτίας των αυξημένων δασμών στις εισαγωγές αμερικανικών αυτοκινήτων στην κινεζική αγορά» σημείωσε η εταιρεία.

Η μετοχή της Daimler σημείωσε πτώση ως και 3,9% στα 58,11 ευρώ, ενώ απώλειες 2,5% κατέγραψε η μετοχή της BMW και 2,7% της Volkswagen.

Keywords
Τυχαία Θέματα