Στα αμερικανικά ομόλογα στρέφονται οι επενδυτές εν μέσω εμπορικών εντάσεων

Στα ασφαλή καταφύγια, όπως ομόλογα και γιεν, στρέφονται οι επενδυτές, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου, ενώ πιέσεις ασκεί και η πολιτική αβεβαιότητα σε Ευρώπη λόγω Ιταλίας.

Οι επενδυτές εγκαταλείπουν τις μετοχές, με τη Wall Street να οδεύει σήμερα σε πτωτικό σερί οχτώ συενδριάσεων, και προχωρούν σε αγορές στα ομόλογα των ΗΠα, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί κατά 1% οριακά κάτω από το 2,90%.

Η απόδοση του 2ετούς αμερικανικού

ομολόγου σημειώνει πτώση 1,7 μονάδων βάσεως στο 2,54%, ενώ του 30ετούς υποχωρεί κατά 1,4 μ.β. στο 3,05%.

Σε ότι αφορά την εικόνα στο ζήτημα του εμπορίου, το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε σήμερα πως οι ΗΠΑ είναι απρόβλεπτες και επιθετικές στις διμερείς εμπορικές τους σχέσεις, προειδοποιώντας πως στο τέλος θα πληγούν τα συμφέροντα των Αμερικάνων εργαζομένων και αγροτών από τη στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση Tραμπ.

Την ίδια ώρα, νέες ανησυχίες σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση στην Ιταλία εγείρει ο διορισμός δύο ευρωσκεπτικιστών βουλευτών, προερχόμενων από την ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά, του Claudio Borghi και του Alberto Bagnai, ως επικεφαλής δύο καίριων Επιτροπών της ιταλικής Βουλής.

Νωρίτερα χθες, οι επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell, και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, προειδοποίησαν ότι ένας εμπορικός πόλεμος θα μπορούσε να πλήξει τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, ενώ σήμερα, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Christine Lagarde, τόνισε επίσης ότι οι δασμοί προκαλούν μεγάλα προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα